Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Рали състезател за катастрофата в Пловдив: Скоростта е била над 200 км/ч според мен

Общество

Рали състезател за катастрофата в Пловдив: Скоростта е била над 200 км/ч според мен

Рали състезател за катастрофата в Пловдив: Скоростта е била над 200 км/ч според мен - Tribune.bg
Снимка:

„Ще говоря като състезател, а не като експерт. Условията са били крайно неподходящи за скоростта, с която се е движел автомобилът. Тя е била над 200 км/ч според мен”, посочи пред Нова ТВ рали шампионът Костадин Щерев.

Състезателят отбеляза, че не се вижда спирачен път на мястото на инцидента, а гумите били некачествени. Според него загиналият шофьор е нямал никакво време за реакция, предвид скоростта, с която се е движел.

„Докато си помисли, той вече е минал 60 м.”, посочи Щерев. Според рали пилота през първите 5 години от стажа на младите шофьори трябва да са ограничени мощностите на автомобилите, които са им разрешени.

До мястото на инцидента има светофар, който обаче мига само в жълта предупредителна светлина, за да напомни, че предстои кръстовище. „Още с изграждането му беше направен два пъти опит този светофар да заработи. Това не се случи поради по молба на КАТ и след много сигнали от граждани. Сега светофарът мига в жълто, което не означава, е не работи – дава индикации на водачите да са по-съсредоточени и да намалят скоростта”, заяви директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта” Георги Стоилов. Според него поставянето на изкуствени неравности няма да реши проблема на участъка. По думите му на булеварда трябва да се сложи камера за скорост.

След тежката катастрофа в Пловдив, борбата за живота на двамата пострадали продължава. По-тежко е състоянието на 22-годишното момиче.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати