Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Efbet залози за медали: Коя нация ще се класира на първо място

Спорт

Efbet залози за медали: Коя нация ще се класира на първо място

Efbet залози за медали: Коя нация ще се класира на първо място - Tribune.bg

Преди още да са изтекли емоциите от страхотното ЕВРО 2020 ще стартира 32-рото издание на Летните Олимпийски игри. Откриващата церемония ще се проведе на 23-ти юли петък, а Токио запази правото си на домакинство, въпреки едногодишното отлагане и новата вълна на ковид, която обхвана Япония. Всички събития от програмата пък могат да бъдат открити в тиражите на Efbet залози. Съвсем логично, всички промоционални оферти на букмейкъра са в сила и за Олимпиадата.

Първите състезания започват едва два дни след откриващата церемония и ще бъдат мачове по софтбол и футбол.

За втори път в историята Токио приема летните Олимпийски игри. Същият град бе домакин и пред 1964-та година. Но нека поговорим за най-важната класация – Коя държава ще спечели най-много медали?

Без особена изненада, големият фаворит отново е САЩ. Efbet предлага ставка от 1.10 за крайна победа на американците. Втората позиция е за Китай с коефициент от 6.50. По-надолу следва Руски олимпийски комитет  - 26, Великобритания – 40 и Япония с 66.

Спецификите на Токио 2030

Ако сравним Игрите с тези от Рио де Жанейро през 2016-та, ще установим, че сега ще се проведат още цели 33 състезания в повече, което дава шанс на останалите нации да догонят САЩ. Някои от новите спортове на Токио 2020 са доста вълнуващи и могат да донесат огромни изненади в подреждането. Сред тях са баскетбол 3 на 3, фрийстайл БМХ, Мадисън колоездене и други. Допълнителни категории и съответно комплекти медали ще бъдат раздавани в спортовете карате, спортно катерене, сърфинг и скейтбординг. Не бива да пропускаме и завръщането на бейзбола и софтбола, които бяха извадени от олимпийското семейство след Игрите в Пекин от 2008-а година.

Колко точно доминантна е Америка в Олимпийските игри?

В класирането по медали за всички времена, САЩ е безапелационен лидер с 2 523 отличия, а цели 1 022 от тях пък са златни, а колко . За да се обедите колко е сериозно това постижение, ще ви кажем, че на втора позиция в това подреждане е бившия Съветски съюз със 395 златни медала. Ако пък трябва да се ограничим до все още съществуващите държави, втората позиция ще бъда за Великобритания с 263 златни отличия. Британците обаче са участвали на една Олимпиада повече.

САЩ оглави класирането по медали в 5 от последните 6 игри. Единствено Китай успя да им открадне короната в домакинската си Олимпиада от 2008-а.

Коя държава има най-добри шансове да изпревари САЩ?

Последната Олимпиада, която се проведе в Азия, бе Пекин 2008. Тогава китайците оглавиха класирането, въпреки че американците спечелиха най-много медали – 118, азиатците прибраха една дузина повече златни отличия – 48 срещу 36. Тези две страни бяха на 1-во и 2-ро място и през 2012-та, но тогава САЩ спечели 46 златни медала, а Китай с 8 по-малко. Нов претендент изникна през 2012-та, когато Великобритания стигна до 2-рата позиция на домашните си игри. Никак не е случайно, че тези три нации са и сред фаворитите на Efbet.

На какво да заложа?

Завръщането в Азия винаги е добра мотивация за Китай. В момента страната води и икономическа битка със САЩ, а комунистическите режими винаги са успявали да извлекат политически дивиденти от спортните си успехи. По тази причина, ние смятаме, че най-логичния залог за вас е „Китай да спечели общото класиране за медали“. Коефициентът на Efbet от 6.50 пък е повече от задоволителен.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети efbet, залози, медали
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети