Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И Минчев си ползвал НСО-то по време на кампанията и не можел да им казва с колко да карат

Политика

И Минчев си ползвал НСО-то по време на кампанията и не можел да им казва с колко да карат

И Минчев си ползвал НСО-то по време на кампанията и не можел да им казва с колко да карат - Tribune.bg
Снимка:

Никола Минчев в момента продължава да ползва транспорт на НСО като зам.-председател на Народното събрание, но не и охрана. Това обясни той сам пред БТВ. Той подчерта, че охраната за Кирил Петков била защото получил заплаха.

Според водача на листата на ПП-ДБ за евровота, високопоставения пътник не можел да определя скоростта на колите на Националната служба за охрана, въпреки че именно това казаха много други политици, които са имали или имат право да пътуват с колите на НСО.

„Това са коли, които имат специален режим на движение, даден като възможност от Закона за движение по пътищата. Пътниците не определят скоростта на колата, определя се от режима. Водачът е единственият, който може да прецени дали скоростта е безопасна. Не можеш да кажеш на шофьора с каква скорост да кара“, твърди Никола Минчев.

Той самият казва, че не си е избирал охранител или шофьор, а не ги и познавал, назначили му служебно. „Бяха непознати за мен и не съм предявявал каквото и да е желание. Но предполагам, че имаме право на избор“, предполага той.

Иначе отказа да коментира редно ли е да използват държавните коли по време на кампанията и редно ли е да се качват и пиарите им.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати