Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Деси Радева на „Мисия Лондон“*

Мнения

Деси Радева на „Мисия Лондон“*

Деси Радева на Мисия Лондон* - Tribune.bg
Снимка:

Жената на президента не за първи път използва дипломатическите мисии зад граница да й организират събития

Десислава Радева отново е ангажирала българско посолство в чужбина да й организира прояви. Това става ясно от изтекло в медиите писмо, което дипломатическата мисия на страната ни в Лондон е разпратила до български интелектуалци, живеещи в Обединеното кралство.

„Уважаеми дами и господа,

За мен е удоволствие да ви поканя от името на посолството, в качеството ви на представители на адресираните тук организации, на среща в посолството със съпругата на президента на Република България, г-жа Десислава Радева.

Срещата ще се проведе в посолството на 17 октомври (18 до 19 ч.), като основната тема ще бъде развитието на духовните връзки между България и Обединеното кралство.

Моля да потвърдите дали ще присъствате на срещата в срок до края на работния ден на 8 октомври на следния имейл адрес: [email protected]

Поради стандартните засилени мерки за сигурност, моля всички, които планират да присъстват, да носят документ за самоличност и да пристигнат до 18 ч”.

Интересното в случая е, че на този етап планирана визита на президента в Лондон не е обявявана. За сметка на това съпругата му, която няма нито правомощия, нито право да ангажира посолството със свои събития, вече е раздала задачи.

По всяка вероятност семейство Радеви ще направят официална държавна визита и може би ще бъдат приети в Двореца. Президентите Петър Стоянов и Росен Плевнелиев вече са имали аудиенции при кралица Елизабет II.

За какво обаче ще си говори Радева с интелектуалците в Лондон, тъне в мистерия. И може само да събуди спекулации дали няма да се опита да лобира пред местната  българска общност за бъдещ политически проект на нейния съпруг.

Това не е и първи път, в който президентшата хваща посолства да й организират събития. Преди няколко месеца тя вече предизвика подобен скандал в Брюксел. При предишния случай посланика ни в Белгия Мая Добрева разпрати покани за събитие с Радева. В тях между другото се споменаваше, че ще присъстват и президентът и вицепрезидентът Илияна Йотова.

* „Мисия Лондон“ е български филм от 2010 г., създаден е по едноименния роман на Алек Попов. В него се разказва за властната съпруга на българския президент Деворина Селянска, която ангажира посланика Варадин Димитров да организира прием, на който да присъства Кралицата.


Етикети Лондон

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Трябва ли да има предсрочни избори?

Нов кабинет в рамките на този парламент или избори при първа възможност още през септември

Покажи резултати Скрий резултати