Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. „Дневник за властта“: Страх лозе пази

Мнения

„Дневник за властта“: Страх лозе пази

Дневник за властта: Страх лозе пази - Tribune.bg

Аз съм Кирил Петков и не ме е страх. Освен от хора върху жълтите павета и от бензиностанции с ракети. Страх ме е от превозвачи, от глутен и да не би Наско да се пусне пак live във Фейсбук. Най-много ме е страх от генерали. И от Лена.

И понеже Гешев нямало да си подаде оставката -  въпреки че няколко пъти го помолих и даже не съм му пращал полиция, решихме да вземеме мерки и да поставиме метални решетки от сега на парламента, за да свикват депутатите. Изпълнихме предизборното си обещание да вкараме корумпираните властимащи зад решетките!

Идеята хрумна първо на Бойко Рашков, който откога предлага да пренесеме оградата от границата с Турция и да опашем още Дондуков 1, Дондуков 2, малкото НДК и зайчарника в Банкя. Тъкмо малко патрулките да спестят от бензин, че с тея цени всеки петък  нагоре-надолу ще трябва да фалираме още някой енергиен източник…

Звъни ми моя приятел президентът на Руанда Paul Kagamе и вика: Кириле, гледах те по БТВ, че си бил сложил метални решетки на парламента – та ти си бил по-голям диктатор и от мене! 

Тъкмо се похвалих в общия чат за този грандиозен успех и Корнелия праща снимка на най-новия член на БСП – Дейв Майлс от Нигерия. Вместо отговор Руди Versace-то ни пуска тъжни емотиконки и клипче как на „Армията“ целят чернокожи и Гриша Ганчев с банани.

БСП се похвали с нов член – нигерийски диджей

Sasipahte q taq durzava! - обобщава видяното То6ко.

За малко щяхме за една година да построиме четири нови магистрали, три моста над Дунава и два над Черно море, планетариум и половина на връх Вихрен и ски писта с водна пързалка в Китен. Поне. Обаче пустият ретрограден Меркурий някак си е изпарил парите от държавните сметки и сега ги търсиме под дърво и камък – затова всеки пита „Къде са парите?“. Така ми вика Асен.

Походихме пеша по жълтите павета с Марк Рюте да му обясня за корупцията как се прави и реших да свикам спешна коалиционна гурме вечеря. Докато моята кумичка  Виолета Лорер -  жена на министъра на растежа, шефка на кабинета на министъра на финансите и част от надзора на НЗОК, ни наливаше френско шампанско в кристални чаши,  внезапно ѝ хрумна гениална идея.

И сега обсъждаме дали да не преместиме министерствата в резиденциите на Бойко Рашков, че да спестиме малко от сметките за ток. Пак ще му останат два апартамента и една лятна вила. Ако много го закъса – винаги може да поиска от Nick Sabev някоя хасиенда на заем.

Какъвто си е спестовник A$$en веднага осчетоводи разходите ни като работен обяд. Работа, работа, работа! Така се бориме с антикорупцията.

ФейсбукФейсбук

Никола Минчев пък ми се обади да се похвали, че докато със заместникът му Ленин чакали да дойдат да демонтират желязната завеса от вратите на парламента им станало скучно и решили да разменят металните букви на фасадата – вече пишело „Страх лозе пази“ пази вместо „Съединението прави силата“. Наско минал и си направил едно селфи с новата табела, така че тоя път нямало да ги глобява.

Призовах по телевизията президента (на България, не на Руанда) да свика КСНС да видиме как ще кажеме, че пускаме Северна Македония, че вече много ме натискат. Урсула вече всеки ден ми вика „Бе, Кириле!“.

Аз бих му звъннал и лично на шефа, обаче не ми вдига от Коледа. Пък и то тея работи не са за телефона, че им загубих бройката -  вече от толкова СРС-та дето поръчахме не е ясно кой се слуша и кой не.

И накрая една малка обява: Продават се шест броя тежки метални решетки за врата с приблизителни размери метър на три метра. Купувани са за 35 000 лева държавни пари и са почти като нови – ползвани са само 5-6 дни.

За повече информация може се обръщате към моя ортак - оцелелият зам.-председател на парламента и изпълняващ длъжността гадже на Лена.  Той е един от много свестните ми фенове, много изпълнителните и може да слиза за нула време от предизборен автобус и да се здрависва така умело, че все едно за първи път ви вижда.

Айде, drive safely, че няма един лев за пътища останал.

ПКП – Просто Кирил Петков

Дневник на властта: Май са ме направили Prime Minister

Дневник за властта: Мораториум на мораториума

Дневник за властта: Петкосертовщината като синдром за нездравост

Дневник за властта: Куролация, КСНС, карантина

Дневник за властта: Като няма хляб, яжте кето пасти

Дневник за властта: Кабинетът отиде на кино!

Дневник за властта: То от един път македонец не се става!

Дневник за властта: Анализи, арести, анализи

Дневник за властта: Google разкри mafiqta

Дневник за властта: Как ще ги стигнем руандийците?

Дневник за властта: Взе да дрънчи на военна операция

Дневник за властта: Продължаваме промяната… пеша

Дневник за властта: Всичко върви по oil* и олио

Дневник за властта: Про100 Киро Фишек – Никой не е над закона, освен аз!

Дневник за властта: 50 лева за Великден – да имат бабите за кето козунака на Линда

Дневник за властта: Кабинет на батерии; аз спирам магистралите, Наско - не

Дневник за властта: Денят на Кирил и Българската конституция

Дневник за властта: Вместо оръжие ще закараме в Киев коалицията

Дневник за властта: Not great, not terrible - Дарете топки за Киро

Дневник за властта: Вратата е там!

Дневник за властта: Глупости на търкалета! Yellow brick matters


Топ новини

виж още
Актуална тема