Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Кой е Костадин „Копейкин“, който опита да щурмува МРРБ?

Мнения

Кой е Костадин „Копейкин“, който опита да щурмува МРРБ?

Снимка:

Лидерът на „Възраждане“ е верен на Русия, няма нищо общо с Перник и е известен като руски агент и платен революционер

За ексцесии в центъра на София, дело на „афектирани перничани, които нямат вода от месеци“, съобщават медии. Всъщност обаче провокаторите, които направиха опит да влязат с взлом в регионалното министерство и раниха двама полицаи, нямат нищо общо с бедстващия Перник.

Протестиращи от Възраждане щурмуваха МРРБ, раниха двама полицаи – МВР използва спрей срещу тях

Начело на „бунта“ застана небезизвестната проруска партия „Възраждане“, чийто лидер Костадин Костадинов е дългогодишен участник във всевъзможни политически проекти. Определян като руски агент и изкуствено създаден политик, Костадинов често е наричан „Копейкин“ в публичното пространство. Прякорът му е директна препратка към политическите му възгледи, защото той често защитава интересите на Москва, служейки си с крайна националистическа реторика и яхвайки всевъзможни протести.

„Не патриот, а див кариерист, обиколил всички партии за 7-8 години“. Така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи Костадинов в интервю пред Tribune.bg малко преди балотажа за местните избори във Варна през есента.

Костадинов беше фаворитът на БСП за кмет на морската столица на втория тур, но не успя да се класира за поста въпреки гласната подкрепа на социалистите и негласната на ДБ.

Иначе в миналото той е работил като директор на Регионален исторически музей – Добрич от 2013 до 2017 г., освободен е от кмета на общината Йордан Йорданов на 2 февруари на основание чл. 326, ал. 1 от КТ с обезщетение. Обжалва кметската заповед като незаконна, но губи делото. По времето когато е бил директор, е бил в непрекъснат конфликт със свои колеги. Влизал е в остри пререкания и с Александър Йорданов на тема освободила ли ни е Русия, докато е представял своя книга. Тогава дори се е стигнало до конфликт.

Звездата му като политик изгря именно във ВМРО, които обаче бързо осъзнават грешката си. Впоследствие, с вече изградено име, създава и партията си „Възраждане“.

Във ВМРО обаче още помнят твърде амбициозния политик. А Каракачанов намекна и че БСП финансово помагат на „Възраждане“.

„Тръгна от ВМРО. В един момент се почувства неоценен, защото имаше огромни амбиции. След това отиде в НФСБ. Оттам го изключиха след една година. Миналите избори, 2015 г. беше кандидат от „Атака“, а на тези избори беше готов да бъде и кандидат от БСП. Въобще не става въпрос за патриотизъм, а за див кариеризъм. Защото всички, които познават въпросното лице, знаят, че става въпрос за една дива амбиция и кариеризъм и за нищо повече. Той от убеден националист стана убеден съветофил, възхваляващ Сталин и Съветския съюз“, коментира Каракачанов.

С брутални призиви за насилие се запомни и кампанията на партията на Костадинов за евроизборите миналата пролет. „Възраждане“ агитираше със скандален клип, пресъздаващ масов разстрел, изплагиатстван от украинския президент Владимир Зеленски.

Проблеми за Възраждане – заради скандален агитационен клип със сцени на разстрел (ВИДЕО)

През последните месеци ГМО политикът отново е активиран с призиви за метеж срещу правителството. Кой плаща този път - може само да се гадае. Факт е обаче, че освен физическото присъствие на протеста пред МРРБ,  „Възраждане“ е впрегнало и цяла армия от интернет-тролове. Те са плъзнали в десетки групи в социалните мрежи и призовават за бутнове срещу властта.  

ФейсбукФейсбук

ФейсбукФейсбук

ФейсбукФейсбук


Коментари (13)

Див ер сант Това не е ли вече за прокуратурата?Писна ми от партизани и нелегални.Кое време сме?Всички комсомолци са активирани.Абв.също припяват.От всички страни-съединяват се!
27.01.2020 16:07 / Отговор
Вихрен С 500 трола в София какво друго очаквате да направят? Явно уловили националистическите настроения на българина, се пробват с манипулации да го изкарат на протест, за да им осигури място в НС на следващите избори.
27.01.2020 16:41 / Отговор
Иво ""протеста"" казват, че е без партиен в Перник, а др.костадин 'Копейкин' с няколко десетки платени провокатора грачат за оставка!
27.01.2020 17:47 / Отговор
румен петков Малко мисъл в главата би довела до извод,че ако падне правителството,няма да има помощ за Перник.Малко мисъл.Това го пиша за онази безработната и оцветена в кафяво организаторка на протестите.Камелия някоя си...
27.01.2020 19:39 / Отговор
Бати Веско Като чета опитите ви за коментар, напълно се убеждавам, че съм единственият нормален българин. А вие - обхванато от бесове свинско стадо, сте се запътили уверено натам, където ви е мястото - в дъното на ада.
27.01.2020 19:50 / Отговор
Кака Веска Най-ги обичам такива като теб, дето си мислят, че са овчари на стадото, а все ходят с изути потури и чакат някой да ги уважи.
27.01.2020 22:52
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема