Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ами ако на Бенатова ѝ се прииска да подкара и линейка?

Мрежата

Ами ако на Бенатова ѝ се прииска да подкара и линейка?

Ами ако на Бенатова ѝ се прииска да подкара и линейка? - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на писателя Христо Стоянов

Много ми е интересно - защо таксиметрови шофьори взимат интервюта? Или това е някакъв вид бакшиш? Без да обиждам гилдията на шофьорите, но обемът на знания, благодарение на професионалните му контакти са от: кошницата на балдъзата до извънземните, посетили съседката, които той любезно после закарал до летящата им чиния, от която седем джуджета изяждали последната Снежанка на дядо Коледа (дядо Коледа има елен Рудолф, Снежанка има дядо Мраз, но таксиметровият шофьор улица бърка, помпичка - не...)

Винаги съм мислил, че не трябва да се бъркат професиите. Имах едно есе навремето по този повод (за объркване на професиите, не за интервюто на таксиметров шофьор с ген. Мутафчийски)...

Винаги съм общувал великолепно с дърводелци, които не ме учат как да пиша, както и аз не ги уча как да направят маса за писане. Но, много често в България се случва това, когато някой дърводелец направи маса обикновено се опитва и да напише нещо на нея. Но така нито неговото писане ще е писане, нито маса, направена от писател ще е нормална маса за писане.

Всеки има своя професионална култура. Как да обясним, че червения кръст на пътния знак не е повод да се влезе с таксито в болницата. Ами сега, след като е взела интервю от ген. Мутафчийски на Бенатова ѝ се прииска да подкара и линейка?!...

Моля ви спрете това момиче. Или го откарайте до четвърти километър - аз ще платя разноските до там...


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

даа По-жалко писание не бях чела отдавна.
19.05.2020 01:36 / Отговор
кесо Явно най-известния софийски бакшиш Бенатова си държи репортерския "жезъл" /камера/ в жабката, като войника дето пък си носел маршалския жезъл в раницата. Засега резултат няма, но опитите продължават. Впрочем великия Цезар първоначално е бил адвокат, жрец и чак доста по-късно командващ галските легиони с които завладява Галия, а пък повечето наполеонови генерали и маршали направо са си били дребни буржоа с най-прозаични професии, но направо прегазиха всички противници нападнали революционна Франция, така че Бенатова да не губи кураж, както впрочем ни съветва и спортния тотализатор.
19.05.2020 10:10 / Отговор
Отрезнейте най-сетне Оставете журналистите на мира и сезирайте главния прокурор да повдигне обвинение на Мутафчийски за всяване на паника. Омръзна ми да се боря с неговия и на бога му Слънце психологически терор.
20.05.2020 16:43 / Отговор
Журналистика Заркова казва,че всеки журналист е обществено куче-пазач, а не като този никому неизвестен пияница Стоянов, който плюе като помияр. Бенатова е професионалист, а Мутафчийски трябва да бъде осъден за всяване на паника, и създаване на психоза у българите.
21.05.2020 23:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати