Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Антон Тодоров спечели дело на последна инстанция срещу бащата на Делян Пеевски

Мрежата

Антон Тодоров спечели дело на последна инстанция срещу бащата на Делян Пеевски

Снимка:

Политологът Антон Тодоров е спечелил на последна инстанция съдебно дело срещу бащата на депутата от ДПС Делян Пеевски. Съдът ме призна за невинен, а Пеевски-старши е осъден да ми плати 1603,22 лв. Това обяви Тодоров на стената си във Фейсбук, съобщава сайтът „Фактор“.

ФакторФактор

Решението на Апелативния съд в София е от 6 декември тази година. Славчо Кънчев Пеевски, баща на Делян Пеевски води от няколко години дела срещу Тодоров, обвинявайки го, че му е причинил имуществени и неимуществени вреди като Тодоров е публикувал снимка в своя книга снимка, която уж била на ищеца. На спорната фотография са Славчо Пеевски, бившата му съпруга Ирена Кръстева и Делян Пеевски като бебе. Според бащата на депутата снимката била негова собственост, а Тодоров е бил използвал неправомерно. Пред Софийски градски съд Тодоров загуби делото, но Апелативният съд прие иска на Пеевски за неоснователен, а решението не подлежи на обжалване.

Пред втората съдебна инстанция Певски – старши не е успял да докаже, че фотографията има художествена или някаква друга материална стойност, нито да предостави негатив, с който да докаже собственост. На снимката нямало знак, който да идентифицира автора й. Ищецът признава, че фотографията е била публикувана във в. „Галерия" и в. „168 часа", което е извършено с неговото съгласие. Публикациите пък били преди снимката да попадне в книгата на ответника.

Източник: Faktor.bg  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив