Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Дайнов е типичният Остап Бендер на Прехода...

Мрежата

Дайнов е типичният Остап Бендер на Прехода...

Снимка:

От Фейсбук профила на журналиста Недялко Недялков

Дайнов е типичният Остап Бендер на Прехода. Но иначе иска да минава за велик гадател, Нострадамус. Или поне Распутин или Лулчев. Мре да се отърква в силните на деня и да дърпа конците от позицията на трансцендентната си интелектуална мощ.

Всъщност нивото му е по-зле от хороскопите на Лещански - оня клетник, който провидя опустошително земетресение, което щяло да разруши из основи Хасково.

Сега Дайнов се изказал, че Манолова щяла да бие Фандъкова с 3 към 1. Следвали предсрочни избори.

Уморил съм се през времето да броя статистически всички измамни предсказания на големия разбирач, политолог, мислител, професор, университетски преподавател от соросоидния Нов български.

Знам си само, че щом Дайнов нещо е предсказал, значи ще стане точно обратното. И това е утеха. Нещо като контра-ориентир.

Преди време съдбата ме събра с този човек, за известно време минавахме за съмишленици. Това беше периодът "Орешарски", когато след доноса на същата тази Манолова за Костинброд БСП и ДПС спретнаха прословутата си "уйдурма", увековечена с целувката на Сергей и Местан на Орлов мост.

Дайнов уж беше от протестърите, но пък тайничко притичваше до офиса ми със загадъчни послания от... Моника Йосифова.

"Моника ме праща, пич. Вземете, че се оправете. Няма смисъл от тоя огън по Сергей, от тия плювки в ПИК. Тя е готова на всичко..."

Бре, зачудих се, какво пък общо има видният демократ, синият шаман с Моника и Станишев?

"Аз работя тайно за БСП", призна ми тогава чистосърдечно Дайнов.

Откъде да знам тогава, че човекът е бил редовен аспирант към Института по история на БКП, назначен с решение на ЦК на партията? Че баща му е бил кореспондент на "Работническо дело", дядо му - активен борец, че е следвал в Англия...

Изкарал младостта си на Острова... Как ставаха тия работи, кого пускаха току-така в "гнилия" Запад? И то години и години наред? Кой пътуваше свободно по целия свят - от братска Москва до вражески Лондон?

Без да намеквам за нищо - само агентите.

След Десети Дайнов се оказа първи дисидент, заклет седесар, борец против режима, активист и при Филип Димитров, и при Иван Костов. Според архивни документи Костов дори го ползвал, за да поддържа добрите контакти на синята опозиция с Русия.

После и Станишев го ползвал, и кой ли още не.

Всъщност - ясно "кой". Сорос.

Дайнов десетилетия се издържаше като висша номенклатура в щата на фондация "Отворено общество".

И нормалният човек започва да се диви - на кого служи този иначе ерудиран мъж? На комунистите, на демократите, на Изтока, на Запада, на Сорос, на Станишев, на Социнтерна, на зелените (защото и оттам е минал), на Прокопиев, на Костов?

Браво Евгени, браво Дайнов. Молодец!

Чета из фейсбуците на умните и красивите, че напоследък редовно ме попържва - особено след като публично си позволих да защитя Иван Гешев.

Забравя професорът, че съм му издал пет книги, че съм му платил добри хонорари, че премиери съм му устройвал, реклами съм му пускал. За коментарите и статиите - да не говорим.

Да вземе едно телефонче да ми дрънне, че складът на издателството ни е задръстен от неговата продукция. Да решим какво да правим с хилядите непродадени книги от мемоарите "Записки по революцията", том 1 и 2, както и от биографията на Дейвид Боуи.

Евгений Дайнов е най-слабо продаваният автор в 15-годишната история на издателство "Милениум". От мемоарите му сме продали около стотина бройки. 100 за пет години. Не се шегувам. Някои може и да сме подарявали.

И в промоция ги пускаме, като бонус, по панаирите на книгата в НДК, и пак не върви. Купуваш си книга и взимаш Дайнов безплатно. Две в едно. Видят ли обаче "Дайнов", отминават. "Не, мерси!"

Това е тъжната истина, почитаеми професоре. Литературният ти успех струва колкото политическите прогнози.  


Коментари (1)

Делчо Попов Евгений Дайнов е чист комунист, който за да преживява се представяше за син - така беше модерно навремето. Такива като Дайнов лъжат Прокопиев, че уж работят нещо, а всъщност нищо не правят. 100-те продадени книги за 5 години го доказват!
23.08.2019 14:10 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още