Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Христо Стоянов: Баща - канадец и син... изчегъртач-консултант, назначен от Румен Радев

Мрежата

Христо Стоянов: Баща - канадец и син... изчегъртач-консултант, назначен от Румен Радев

Снимка:

 От Фейсбук профила на писателя Христо Стоянов

 

БАЩА - КАНАДЕЦ И СИН... ИЗЧЕГЪРТАЧ-КОНСУЛТАНТ

Бащата на Кирил Петков със сълзи на очи при Цветанка Ризова. Заради сина си, който се оказва, че е уволнявал няколко месеца като министър български граждани, защото е назначен като изчегъртач-консултант от Румен Радев. Първо мина като министър от канадски произход язовирите на България и уволни язовирна дирекция - всички уволнени български граждани с деца български граждани, които са разчитали на българска заплата, която са заработили като български граждани.

Апропо, доказа се с клип, че язовирите предишните дни са били пълни, но по нечие нареждане са били изпразвани и тогава се е появявал министърът-изчегъртвач да обясни колко са лоши от предишното правителство. После уволни целия борд на Банката за развитие - членовете на борда всички до един български граждани с деца български граждани.

След това започна, като изчегъртвач-консултант, да чегърта областните управи (съвместно с другите изчегъртвачи-консултанти)... Бащата оплаква сина си, един на брой, и не си задава въпроса колко изчегъртани от него не могат да купят шоколадче на децата си български граждани, защото са на трудовата борса.

Разбирам го - притеснен е за сина си. Изчегъртал е по инерция и законите на новата си родина България. От една страна десетки, ако не и стотици български граждани с насълзени очи гледат портфейлите си пред магазина с децата си, а от друга страна един баща оплаква сина си, който ги е довел до това състояние. И ми се иска да припомня Достоевски: "Щастието на целия свят не си заслужава, ако за него е пролята и една единствена детска сълза... " Та, да припомня тази мисъл на Достоевски на Петков-баща, в която става въпрос за детска, не за бащина сълза...  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема