Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мая Манолова успешно се бори за "популист №1" в политиката

Мрежата

Мая Манолова успешно се бори за "популист №1" в политиката

Коментарът е от Фейсбук профила на журналиста Недялко Недялков

Мая Манолова успешно се бори за титлата "популист №1" в българската политика.

Не слиза от тв екрана, жалвайки се как са я оставили без охрана от НСО, служебна кола и шофьор.

"Толкова проблеми в държавата, моето НСО ли е най-важно?!", покъртително пита Мая по БТВ тази сутрин.

И чупи евтино-пропагандни стойки от типа "днес приемам в бързия влак София-Варна, втора класа, първи вагон" или "тръгвам за Стара Загора с автобус от централната автогара".

Елементарен пиар.

Що не пътуваше с влака и автобуса допреди три дни, а се возеше в държавен мерцедес с гардове? Що се качи на обществен транспорт, чак когато ти отнеха привилегиите? Почтена ли си в намеренията и позициите си, или трупаш рейтинг, стягайки се за пореден скок в политиката?

Законът не предвижда омбудсманът да ползва НСО. Толкоз. Сълзите и сополите са излишни. Нали уж си избрана, за да контролираш спазването на законите? Какъв пример даваш, като сама ги нарушаваш, а после се вайкаш, че си жертва на системата?

Мая Манолова дълги години бе позната в Кюстендил като "Галевица". Сещате се защо.

После бе най-яростен крепител на порочния модел "Орешарски" - симбиозата между БСП и ДПС, която назначи Пеевски за шеф на ДАНС и отпуши всенародни, наистина всенародни протести - не като сегашните платени симулации.

После ѝ се прииска да оглави БСП, но се провали за сметка на Корнелия Нинова. Отчаяна, почти отритната от политиката, "пристана" на ГЕРБ и стана омбудсман с гласовете на управляващите.

После се заигра със Слави Трифонов покрай инициирания от него референдум, а най-накрая възседна протеста на майките на деца с увреждания, обладавайки образа на българската Майка Тереза.

Вследствие на подобни флик-флаци, в съзвучие с честите абсурди български и късата народна памет, бе посочена от две-три социологически анкети като политика с най-висок рейтинг в държавата.

И пак се размечта за реална власт.

Историята с "отнетата" ѝ охрана от НСО е пореден акорд в тази демагогска симфониета на фалша.

Манолова, според дефиницията на длъжността си, трябва да е народен адвокат. Да резонира болката на хората, не да я ползва за политическа кариера.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив