Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Недялко Недялков за надписа „Локо София“: Използваме повода да обругаем народа, нацията, нравите си, да се себеунижим

Мрежата

Недялко Недялков за надписа „Локо София“: Използваме повода да обругаем народа, нацията, нравите си, да се себеунижим

Недялко Недялков за надписа Локо София: Използваме повода да обругаем народа, нацията, нравите си, да се себеунижим - Tribune.bg
Снимка:

*Коментарът е от Фейбук профила на журналиста Недялко Недялков

Пиши Локо-София и бегай...

Това е поредната конюнктурка из фейса.

Както обикновено, придружена с мазохистично аутодафе - какви сме изверги, какви сме тъпаци, срам е тая България за света, уууу, бре, позор...

Малка подробност е, че всъщност истинският мемориал в Хирошима не е осквернен. Става дума за една помощна ограда, временно съоръжение, което скоро ще бъде демонтирано. По въпросната ограда и с невъоръжено око се забелязват и други подобни графити, само че изписани с йероглифи.

Откъде да знаем какво пише - може да е нещо от типа на "Тиготика Тигокаха" или "Ко ши ям", божа работа, изгубени сме в превода.

Въпросът обаче е да използваме повода да раздуем инцидента до невероятна хипербола, да обругаем страната, народа, нацията, манталитета, нравите си, да се себеунижим пред света за пореден път.

Да оплюваш България, е национален спорт. Да пишеш доноси, постоянно да жалбоподателстваш до западните посолства, Брюксел, либералните медии...И да ти плащат за това, да се издържаш с отцеругателство.

Агентурният апарат на комунистическата Държавна сигурност може само да си гризе ноктите от завист.

Грозната история с убитата Виктория, представена като разследващ журналист, погубен заради работата си, е най-пресният пример.

Що толкова мразим България? Нали калта, с която я обливаме, пръска и по нас? Няма ли да е по-честно да решаваме проблемите си у дома, а не да се резилим пред комшиите или цялата махала?
"Господа, в България не бият", казва насиненият Петко Каравелов на европейски журналисти, докато лежи в Черната джамия, заточен от Стамболов.

В България не бият...

Представяте ли си някой съвременен политик да прояви подобна доблест - да постави държавата пред егото си? Или репортер, или граждански активист - от ония, вечно "битите", "арестуваните" и "мачканите" от властта?

Първата им задача е да позвънят в "Репортери без граници", после чак се сещат да се обадят на близките си...

Измет е това, не са хора.

И всички сме длъжни да изкупуваме греха, че са заченати в тази злочеста територия, която някога наричахме "родина".

О, неразумний юроде!  Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още