Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Недялко Недялков: БТВ да отговори защо и на каква цена се мъчи да свали легитимното българско правителство

Мрежата

Недялко Недялков: БТВ да отговори защо и на каква цена се мъчи да свали легитимното българско правителство

Снимка:

*Коментарът е от Фейбук профила на журналиста Недялко Недялков

Време е американската телевизия БТВ да отговори защо и на каква цена се мъчи да свали легитимното българско правителство.

И за слепите вече е ясно, че въпросната електронна медия се държи като официален партньор на полукриминалните протести. Захранва ги енергийно, идейно. В някаква степен самите протести съществуват, само и само за да бъдат показани и задъхано обговорени в емисиите на БТВ.

Отвъд тях те се обезсмислят напълно.

Всъщност в момента не е съвсем ясно кой управлява в телевизията. Медията е на тезгяха, водят се преговори за продажба, досегашните собственици от гиганта "Тайм Уорнър" видимо са загубили интерес от бизнеса си тук.

В периода на безвластие властта изглежда е обладана от тъй нареченото "протестърско" лоби около кръга "Капитал" - шефа на новините Венелин Петков и неговата бивша интимна приятелка Гена Трайкова.

А лобито на "Капитал" си мечтае правителството да падне, в държавата да настъпи хаос, за да увиснат двете обвинения в пране на пари срещу олигарха Иво Прокопиев.

В усилията си да спасят своя бос, Венелин Петков и репортерите му прибягват до върховни форми на инсинуация при отразяването на блокадите от последните дни.

МВР официално обяви, че в протестите са участвали общо 3500 човека в цялата страна. Ако гледаш БТВ обаче, ще решиш, че в България се провежда Априлското въстание. Или поне Септемврийското.

"Масово народно недоволство", "цялата държава е окупирана", "хората все по-смело заявяват гнева си", "горещите точки на революцията - Бургас, Хасково, Варна..."

Това са само част от измеренията и драматургията на патоса, обзел нюзрума на уж националната и обективна електронна медия.

Истината е, че БТВ с нищо не се различава от анонимните фейсбук-групи на червени тролове, които стоят зад протестите.

Да легендираш петнайсетина мутри и гаджетата им, тропащи хорце пред Новата поща в Бургас, с лейбъла "Бургас се вдигна", е обида за интелигентността и на бургазлии, и на всички българи.
Да обясняваш в ефир, че "смелите майки" извили голямо хоро на Орлов мост след оставката на Валери Симеонов, а кадрите да показват точно петима души (сред които само две жени), граничи с цинизъм и умишлено наслояване на социалното напрежение.

Всичко това ежедневно се случва по БТВ. Ще се случи и тази вечер. Каква е цената, кой плаща сметката? Венелин Петков, благодетелят му Прокопиев, кукловод над тях?

Потърпевши сме всички ние. Защото, уви, в България сме свикнали истината да идва от телевизора. Животът е такъв, какъвто го излъчват там.  

 


Коментари (2)

BG Теб колко пъти те съдиха до сега?
А какво предлагаш, всички да станат, като БНТ1 и производните им и да се правят, че на улицата няма никой, че няма блокади, че няма репресии и т.н.?
19.11.2018 12:55 / Отговор
курви на бойко Ебаси... поредния гейбаджийски сайт.
20.11.2018 08:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив