Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Недялко Недялков: Популизмът на Радев пак му изигра лоша шега

Мрежата

Недялко Недялков: Популизмът на Радев пак му изигра лоша шега

Снимка:

От профила във Фейсбук на журналиста Недялко Недялков

Популизмът на Радев пак му изигра лоша шега.

Щял да се ваксинира най-последен, за да имало за „обикновените хора“. Не искал да взима чужда ваксина.

Ще ни разплаче.

Ето това вече е публично аутодафе. По цял свят лидерите ясно съобщиха, че ще се ваксинират първи, публично, за да дадат личен пример и да демонстрират, че вярват в ефективността на ваксината. Някои – по телевизията като тримата президенти Обама, Буш и Клинтън и като английското кралско семейство.

С президента ще се ваксинираме по-рано от всички, обяви вчера и Мицотакис.

Мъдър политик. Знае, че другото е безотговорност и демагогия.

Думите на Радев му спечелиха поредна порция морално презрение и чммогат да се изтълкуват витиевато – иска да види дали другите няма да се гътнат и чак тогава ще се престраши. (На всичко отгоре са разчу, че тайно се е сдобил с руския „Спутник“...Пак някакви схеми!)

Каквито и да са мотивите му – бърка. Продължава да сее нихилизъм към пандемията.

Друга тъпотия бе изявлението му, че изборите трябва да са още на 28 март. Изтърси го ей така, без необходимите консултации с партийните централи, с медицинските експерти, без никаква условност, че всичко зависи от епидемиологичната обстановка.

Пак иска да дава хора курбан, като на летните протести под негова егида.

БСП и Корнелия Нинова обаче този път се усетиха и го шамаросаха в аванс.

Президентът трябва да се съобрази с конкретната ситуация покрай ковида, обясниха социалистите на персоналния си държавен глава.

И за Радев стана съвсем лошо. Губи подкрепа сред своите. Реваншизмът и омразата му към Борисов го тласкат към нови и нови безумия. Цял народ е готов да похарчи, докато си го мери с премиера.

Прав е проф. Мишо Константинов: този тип се държи като по Оруел...  


Коментари (5)

кесо Е как иначе Румбата може да бъде "достоен патрон" за такива като тримата глупаци и прогресивно оглупяващата Мая Конопа с нейните напълно оглупели простакеси?
09.12.2020 17:29 / Отговор
Всичко казано за Радев е абсолютно вярно и дори няма какво да се коментира. Но що се отнася до 'похарчването"на хора - в Нидерландия при 11% позитивни спрямо направените тестове смятат положението за страшно и са си затворили държавата без никакво намерение да я отварят за празниците. А у нас все още са 40 %, но не можем без молове и заведения и щяло да се отвори всичко на 21ви. Народе????
10.12.2020 07:35 / Отговор
Z Радев без всякакво съмнение показа, че злобата и прототията му са без дъно. Към движещите сили, които го тласкат към нови и нови безумия, обаче, освен реваншизмът и омразата му към Борисов трябав да се добави и страхът. Страхът от това, че ще му бъде потърсена съдебна отговорност за национално предателство и служба на чужда държава. (Дано!). Ако мрачният сценарий за служебно правителство след парламентарните избори се случи, недай Боже, ще бъдем свидетели на невиждана до сега саморазправа от страна на Резидента и Гешев ще е сред първите. "Обединителят на нацията" няма да се поколебае да окървави страната.
10.12.2020 10:39 / Отговор
Обаче и Боцето каза същото, ще се ваксинират, но няма да прережда. Аз лично не вярвам на ефикасността на тези бързо разработени ваксини, много години трябва да минат, за да се доверят хората. Пък и самите фармацевтични фирми не искат да носят отговорност за смъртността. Великобритания започна с над 90 годишните опитни зайчета, ама кралицата не беше първа, пък и да се ваксинира публично, никой няма да каже дали и вкарват ваксина. Така, че пикльо по- кротко!
10.12.2020 12:44 / Отговор
Точно затова руските хакери хакнаха данните на американските ваксини - защото са много, много лоши..
10.12.2020 12:52

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още