Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Недялков: Петков и съпругата му на тържество с кортеж и внушителен брой охранители (СНИМКИ)

Мрежата

Недялков: Петков и съпругата му на тържество с кортеж и внушителен брой охранители (СНИМКИ)

От Фейсбук профила на журналистът Недялков Недялков  

Съжалявам, ако засегна някого.

В момента се разиграват грозни сценки в елитния Американски колеж в столицата в кв. „Младост“. В този час тече ученическо представление на хитовия американски мюзикъл „Котките“ с участието на възпитаници на училището. Сред тях е и осмокласничката Ема Петкова, дъщеря на премиера Кирил Петков.

Височайшият татко и съпругата му Линда са решили да отидат на тържеството и са се появили преди малко в кортеж с внушителен брой охранители. Час преди старта на ученическата проява НСО е блокирало салона. Шашнатите родители и публиката са били допуснати до залата едва пет минути преди началото.

Семейство Петкови влизат с правителствения кортеж на територията на колежа, където е абсолютно забранено да се прониква с коли от когото и да било.

Слизат от чисто ново бронирано БМВ, седма серия, с базова цена от около 300 000 лв. Кирил Петков се движи на територията на училището с петима гардове само около собствената си персона. Отделно в салона има още около десетина. Един от тях е с неизменното куфарче с кевларено одеяло. Сигналът на мобилните телефони е заглушен, предават репортерите на ПИК.

Дъщерята на премиера също слиза от правителствения кортеж, придружена от майка си Линда.

На входа ги посрещат президентът на Американския колеж Ричард Юинг и режисьорът на „Котките“. Правят си трогателни селфита. Учителското тяло се отърква във властта. Всичко това се разиграва пред погледите на възпитаници на колежа и техните семейства.

Припомням, че основен спонсор на Американския колеж в София е фондация „Америка за България“.

Без коментар.

И тук изникват логични въпроси.

Защо е нужно да се правят подобни атракции на училищно тържество?

С какво е заплашен министър-председателят в обкръжението на деца?

Защо се нарушават ритъмът и идилията на школския празник?

След като Петков, в качеството си на родител, е решил да посети спектакъла на дъщеря си, защо не го направи дискретно, без толкова показна охрана, с уважение към училището и другите семейства, а парадира с обществения си пост и привилегии? Какъв пример дава и не излага ли по този начин и дъщеря си пред съучениците й?

И това го прави онзи, който се зарече да работи в името на промяната и се закле да ходи пеш и без охрана…

С 15 охранители на обикновен училищен спектакъл?! Какво е решил - че децата ще го понабият, а може би татковците им? Продължаваме промяната!

Пиша това в лично качество, като баща на двама възпитаници на същото училище.

В този колеж са учили децата на български президенти, премиери и министри. Никой не си е позволявал подобен цирк…

 


Топ новини

виж още
Актуална тема