Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ПИК алармира: Призиви за метежи и заплахи срещу премиера във Фейсбук

Мрежата

ПИК алармира: Призиви за метежи и заплахи срещу премиера във Фейсбук

Снимка:

От няколко профила в социалната мрежа дни наред се зове директно за убийства и улична саморазправа насред извънредното положение заради пандемията

Призиви за смърт, стрелба и метежи заедно с откровени заплахи срещу премиера Бойко Борисов шокираха потребителите във фейсбук, видя ПИК.

От няколко профила в социалната мрежа дни наред се зове директно за убийства и улична саморазправа насред извънредното положение заради пандемията от коронавирус. Повечето от въпросните закани идват от анонимници, които на профилите си нямат реални имена и снимки.

Най-страховитите заплахи, за които МВР и службите моментално трябва да се сезират, са от два профила, зад които стоят конкретни лица - Иван Петров и Кирил Алуминов.

„Да се стреляме и пречукаме еничарина Бойко Борисов“, пише Петров, чиито профил е пълен с подобни призиви и закани. Той дори иска „Борисов да бъде заклан като Кадафи“.

Кирил Алуминов заплашва директно и собственика на ПИК Недялко Недялков и пише: „Недялко трябва да е един от първите обесени на стълбовете“.

Същите лица призовават и за улични метежи, стрелби и кръв.

В групите, където пишат и се споделят постовете им, е пълно с фалшиви новини от сайта на Арман Бабикян „Информиран.нет“, който не знайно защо след множество сигнали на ПИК до прокуратурата все още не е спрян и всява масова истерия насред извънредното положение. Там ежедневно е пълно с откровени лъжи за заразата с коронавируса и борбата на кабинета с нея, включително и срещу ген. Мутафчийски.

Снимки: ПИК  

заплахизаплахи
заплахизаплахи
заплахизаплахи

 


Коментари (1)

Киро Бизона Като се има предвид, че идейните манипулатори са прекалено страхливи, а за читави изпълнители нямат пари, едва ли ще бъде възможно да се намерят някакви що-годе приемливи изпълнители, а с криминални типове и цигани работата няма да стане – това не са 90-те години. Пък има и една българска народопсихологическа особеност – прекалено много кандидати за кукловоди и прекалено малко кандидати за кукли, сиреч „много вожд, малко индианец“!
12.04.2020 12:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още