Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ПИК: БСП се гушна с „Агнешките главички“!

Мрежата

ПИК: БСП се гушна с „Агнешките главички“!

Червен кмет си назначи двама заместници от „Демократична България“

БСП влезе в топла прегръдка с „Агнешките главички“ в Разград, както се нарича кръга около бившето лице на СДС Никола Николов, но всъщност в момента обслужващ „Демократична България“ на Христо Иванов, Атанас Атанасов, както и персонално подсъдимия олигарх Иво Прокопиев.

Червените са приютили под крилото на партията-майка и партията на Меглена Кунева Движение „България на гражданите“, която в София официално подкрепи уж независимата червена кандидатка за кмет Мая Манолова и продължава да я обгрижва и след провала ѝ.

В Разград изборите за кмет спечели червеният Денчо Бояджиев, който сега си е назначил за заместници първият и последният от листата на уж десните си опоненти. Това са Мирослав Грънчаров и Милена Орешкова, лично препоръчани и закачени на постовете от водача на „Агнешките главички“ Никола Николов.

Това научи ПИК от отлично информирани източници в града, потресени от безпринципната и гнусна според тях политическа врътка.

Заверата между БСП и мнимите десни станала между двата тура на местните избори, като кандидатът на БСП Денчо Бояджиев спазарил подкрепата им за себе си срещу тези назначения и вече изпълнил ангажимента си.

Никола Николов е едно от най-дискредитираните лица, които преди години бяха дори в ръководството на СДС, но отдавна са в друга орбита.

Още от времето, когато създадоха кръга „Агнешки главички“, централна фигура беше любимецът на Николов по разградска линия и днешен подсъдим олигарх Иво Прокопиев. Предполага се, че именно той е натрапил на Иван Костов като премиер начинаещия Прокопиев, за да стане приватизатор на печално известния „Каолин“. Сделката е извършена с поредица от нарушения на закона, в които е замесен и братът на Прокопиев - служител на Регионалното бюро на Национална служба „Сигурност“. За тази сделка също има обвинения, а по-рано тази година се проведоха и обиски в част от офисите на подсъдимия.  

 

 


Коментари (1)

Христо Прокопиев и негови кукли Иванов и Атанасов, когато се хванат с нещо или някого все е за пари!
14.12.2019 10:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още