Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ПИК: Нинова гласи съдения началник в „Софийски имоти“ Георги Свиленски за кандидат-кмет на София

Мрежата

ПИК: Нинова гласи съдения началник в „Софийски имоти“ Георги Свиленски за кандидат-кмет на София

Снимка:

Бившият на Десислава Радева цепи БСП – София

След като разпъди противниците си в БСП от ръководни постове в партията и парламента и издигна ортаците си в окупирането на столетницата, лидерката ѝ Корнелия Нинова си е наумила да издига за кандидат кмет на София приближения си днешен депутат и бивш съпруг на президентската половинка Десислава Радева - Георги Свиленски.

През годините Свиленски не просто е имал пряко отношение към дейността на Столичната община като общински съветник от БСП, но е и пряк участник в бандитското разграбване на София чрез продажбите и апортирането на земи от страна на „Софийски имоти“ като член на Борда на директорите на дружеството, пише ПИК.

Свиленски е участвал във вземането на решения по тези сделки като част от ръководното тяло на дружеството в топло сътрудничество с печално известната дясна ръка на шефа на Общинския съвет от СДС Антоан Николов - Тошко Добрев, който оглавява „Софийски имоти“ по онова време..

А скандалът за Свиленски избухва през 2014 г., когато той все още е в семейни отношения с Десислава Радева. По това време социалистът вече е депутат в 43-тото Народно събрание, а главният прокурор Сотир Цацаров му иска имунитета именно заради сделките на „Софийски имоти“. През 2016 г. съдът дава ход на най-скандалното от петте дела за дейността на дружеството, в което обвиняеми са Тошко Добрев и още 11 негови подчинени заедно със Свиленски.

Някои от делата за Тошко Добрев приключват поради изтичане на давност, каквито са и подозренията около тяхното забавяне. Заседанията на съда продължават до началото на 2017 г., когато всички обвиняеми са оправдани. Разграбването на най-апетитните парчета в столицата си остава безнаказана далавера.

Не е чудно, че именно този участник в скритата приватизация на столичните имоти е преценен като добра кандидатура за кмет на София от страна на лидерката на БСП Корнелия Нинова, ръководила разграбването на две от най-големите външнотърговски дружества на България – „Техноимпекс“ и „Техноимортекспорт“ с неясен произход на средства, с неясно разпореждане на скъпи имоти в чужбина и с криминален резултат, който също не се разследва заради изтичане на давност.

Свиленски е един от най-ревностните бранители на Нинова в чудовищните скандали, които присадената лидерка на столетницата развихри около европейските избори, участието на БСП в тях, издигането на кандидати от нейна страна, загубата им, подаването и оттеглянето на оставката на самата председателка и разчистването на неудобни социалисти.

По време на всички тези скандали Свиленски оглавяваше Предизборния щаб на БСП, но след позорната загуба подаде оставка. След дърварските маневри на Нинова и симулирането на конгрес, който тя обезсмисли с отказа си да подаде оставка, бившият скрит приватизатор на столичните имоти и бивш съпруг на президентската половинка рязко се издигна в партийната йерархия, обслужваща оскандалената лидерка на „Позитано“ 20.

Проваленият шеф на Предизборния щаб не само беше вкаран в Изпълнителното бюро наред с други депутати, зачерквайки лозунгите на Нинова, че забранява съчетаването на парламентарна с партийна дейност от една и съща личност. Но и стана член на подменения състав на Изборния щаб, който бе оглавен от Кирил Добрев. Т.е., човекът, пряко отговорен за провала на европейските избори за БСП ще продължи да отговаря за провеждането на местните избори през октомври.

Парадоксът обаче става логичен след разкритието на хора от „Позитано“ 20, че Нинова подготвя протежето си Георги Свиленски за кандидат-кмет на БСП в София.

Това със сигурност ще прокара още една линия на остри противоречия между централата на партията, кликата на Нинова и столичната организация на БСП и нейния лидер Калоян Паргов, тъй като именно те са структурата, която трябва да посочи кой ще се бори за градоначалник на София.

Запознати твърдят, че ориентацията на Паргов изобщо не е към Свиленски, а изборът му може да доведе до разцепление на БСП в столицата на местния вот.  


Коментари (3)

К. К. Колко трябва да си безнадежден и тотално дебилен, за да гласуваш за тая крадлива, безпардонна до наглост сган, разкостила до шушка последните 30 г. държавата??? Непонятни са ми тия безмозъчни екземпляри... Какво очакват, когато възлагат на КРАДЦИ да управляват парите им? Да се замогнат ли? Тъжно, направо трагично е положението... :(
12.07.2019 18:23 / Отговор
аз с този избор столетницата се обрича на забвение .
13.07.2019 14:18 / Отговор
ИСТИНАТА НАДЯВАМ СЕ, ТАЗИ БЕЗПАРДОННА И НАГЛА ЛИЧНОСТ ДА ПРОЧЕТЕ КАКВО МИСЛЯТ ЗА НЕГО. ЛИЧНОСТ, КОЯТО Е СЪДЕНА КАТО НАЧАЛНИК В "СОФИЙСКИ ИМОТИ". ЛИЧНОСТ, КОЯТО Е СЪЗНАВАЛА КАК И ЗАЩО, БИВШАТА МУ СЪПРУГА ДЕСА ПОЛУЧАВА НЕПРАВОМЕРНО 2 ЗАПЛАТИ, БЕЗ НЕОБХОДИМОТО ОБРАЗОВАНИЕ И КВАЛИФИКАЦИЯ. Но добре се е справяла като любовница. Др. Г. СВИЛЕНСКИ РОГАЧЕВ, не съм ви упълномощила да говорите от мое име, но предполагам, че има 60%, които като мен не са ви упълномощили. На кои хора им е писнало. На вашите дебили и електората с притъпени мозъци. На К. ИМПЕКСОВА и стана навик да предлага обвиняеми и съдени. Липсват ви МОРАЛ И ДОСТОЙНСТВО за пост КМЕТ НА СОФИЯ. НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ДОБЕРЕТЕ ДО ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА. КАК СПИТЕ! НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ, ЧЕ СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ В ЕС С ВАШИТЕ ВОПЛИ ЗА НАРОДНИТЕ ПАРИ. ВИЕ, КОИТО ФАЛИРАХТЕ И РАЗГРАБИХТЕ ДЪРЖАВАТА! 60% ВИ ИСКАТ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА. 60% НЕ ИСКАТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАРАЗИТИ, РАБОТЕЩИ ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА Б-Я!
13.07.2019 22:59 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив