Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ПИК: Забъркаха и Кубрат Пулев в пуча на Радев

Мрежата

ПИК: Забъркаха и Кубрат Пулев в пуча на Радев

Снимка:

Стоят ли хора от „Възраждане“ зад атаките срещу Красен Кралев и базата „Белмекен“?

Прочутият професионален боксьор Кубрат Пулев най-ненадейно да хвърли тежки обвинения срещу начина, по който се стопанисва и управлява Националната спортна база в Белмекен, атакувайки спортния министър Красен Кралев, въпреки че до този момент винаги е сипал само суперлативи за нея, пише ПИК, позовавайки се на отлично информирани източници от спортните среди.

Кобрата внезапно заговори за разхищения в Националния спортен комплекс "Белмекен". Оттам пък отговориха, че са крайно учудени от променената му изневиделица позиция и че Кубрат Пулев им дължи пари, поради което е подхванал атаките.

Истината за променената позиция на Кобрата обаче засега остава под прикритие. Това е неговият адвокат Първан Първанов, който всъщност го подстрекава да напада уж състоянието на базата, а всъщност спортния министър Красен Кралев, под чиято шапка е тя.

Поводът се използвал и за заплахи към принципала, че ще бъдат организирани протести на спортисти пред Националния стадион "Васил Левски".

Докато през януари от ръководството на спортната база "Белмекен" са водили преговори с представители на Кобрата да изплати дълговете си, в тях най-активно е участвал адвокатът Първан Първанов, който се представил като дясна ръка на лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, по-известен като „Костя Копейкин“.

Първанов дебело подчертавал, че е пряк организатор на протестите и блокирането на Орлов мост в София и заплашвал, че същата участ ще споходи и спортното министерство. Това активизирало нашите и чуждите служби да проверят връзките на Първанов и те били установени. Било установено също така, че Копейкин се е опитвал да въвлече Пулев в антиправителствената си дейност още преди три години чрез т.н. „професорска партия“ на вече покойния историк Божидар Димитров.

Първан Първанов не фигурира в регистрите като заместник на Костадинов, макар да се представя за такъв, но не е и известно откога варненецът не е обновявал фактическото състояние на партията си "Възраждане" документално.

През последните седмици той пряко се обвърза с действията по реализирането на пълзящия преврат, в който главно действащо лице е президента Румен Радев. Веднага след неговото т. н. "обръщение към народа" на 4 февруари, в което той "сне доверието си към правителството",

Митингите се провалиха. Той обаче трябваше мощно да се включи в позорното шествие в подкрепа на Румен Радев навръх дена на обесването на Левски с цел да ескалира улично напрежение, но заради разкритията, че е един от организаторите му, се оттегли от пряко участие.

Сега е активирал дясната си ръка Първан Първанов да буни спортната общност срещу правителството и да заплашва с протести, тъй като се видя, че ултрасите на футболния отбор "Левски" не се активират в атаките срещу кабинета.

Замесвайки Кубрат Пулев в заверите си обаче превратаджиите рискуват спортната му кариера, тъй като той вече имаше съдебни неблагополучия със съдебните власти в САЩ заради възторжената целувка, която лепна на журналистката Джейни Суши. Разгласената от Националната спортна база информация, че макар Кобрата да е милионер, не си плаща с години дължимите суми за лагерите в Белмекен, както и това, че дължи над 3700 лева на "Арена Армеец" още от 2018 г., могат да поставят сериозни въпросителни за ролята му в сегашните атаки срещу правителството и да изострят вниманието на представителите на американските власти у нас.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив