Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Руска прегръдка за президента Радев във Варна

Мрежата

Руска прегръдка за президента Радев във Варна

Снимка:

Текст: Николай Георгиев, Faktor.bg

Невиждано политическо фиаско разигра президентът Румен Радев във Варна. Драматичната визита стартира пред Фестивалния и конгресен център, където Радев пристигна с антураж от дузина цивилно облечени охранители на НСО, ведно с телевизионен екип на президентската институция. Радевият театрален марш по варненското ларго премина при вял граждански интерес и снимки с въодушевени туристи. Не такова обаче беше положението пред сградата на Община Варна, накъдето президентът се беше запътил за среща с протестиращи граждани. На място Радев поздрави събралото се множество, като призова за гражданско неподчинение, протестни акции и бламиране на българските институции. Особен интерес за главнокомандващия предизвикаха неколцина нарочни лица, известни във Варна като защитници на Русия, пропагандисти на идеята за напускането на България от Европейския съюз и НАТО, като милеещи за комунистическия ред в страната.

Движение „Възраждане“ на русофила Костадин Костадинов

Най-активни в ръкоплясканията и хвалебствията към Радев бяха привържениците на русофилската партия „Възраждане“, чийто лидер Костадин Костадинов понастоящем е разследван от ДАНС за престъпления против държавата. Групата на „възрожденците“ стана известна в началото на протестните действия във Варна, когато разкъса с нож знамето на Европейския съюз.

Цветан Атанасов и социалистическия „Ретро музей“

Личен разговор с президента проведе собственикът на „Ретро музея“ във Варна Цветан Атанасов. Същият е бивш кандидат за кмет на Варна, популяризирал политическата си кариера с восъчна фигура на руския президент Владимир Путин. При откриването на предизборната си кампания тогава, Атанасов отправи послание към руския народ и руските туристи. „Харесвам политиката на Путин. Ако стана кмет, Ви гарантирам, че Варна няма да се отрече от Русия“, споделя Атанасов.

Борислав Гуцанов и Мая Манолова

В края на своеобразната изнесена приемна, президентът се снима с обитателите на палатковия лагер, организиран от градската организация на БСП и лидера й Борислав Гуцанов. Същият е чест гост в Генерално консулство на Руската федерация, чиито дипломатически служители ежедневно наблюдават протестните активности във Варна. В мониторинга се включва и генералният консул Владимир Климанов - разузнавач от състава на руските ГРУ, прикрит зад дипломатическата служба у нас. Добри думи президентът размени и с членовете на гражданското сдружение на Мая Манолова, чиито областен координатор Тодор Йотов организира незаконна блокада на възлово кръстовище недалеч от палатковия лагер.

Докога руската омерта ще тормози Варна и дали българският президент ще продължи да бъде проводник на чуждодържавни интереси, знаят само кураторите на задкулисния сценарий. От нас зависи дали престъпните им намерения ще постигнат целта си - България извън ЕС и НАТО, в путиновата орбита на Евразия...                 


Коментари (24)

МЪРЗЕЛИВИЯ ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕР:РУМЕН РАДЕВ Е ИЗРАСНАЛ, ВЪЗПИТАВАН И ОБУЧАВАН В ПЕРИОДА 1970-1985 Г-ГОДИНИТЕ НА КОМУНУСТИЧЕСКАТА ТОТАЛИТАРНА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ. КАТО ОТЛИЧНИК НА ТАЗИ СИСТЕМА, НЕГОВИТЕ ЦЕННОСТИ СА:
1.ОМРАЗА КЪМ ВСИЧКИ, КОИТО НЕ СА КАТО ТЯХ-КОМУНИСТИТЕ-УБИЙЦИ НА ЦВЕТА НА НАЦИЯТА ПРЕЗ 1944/45Г.
2.ЗАГРАБВАНЕ НА НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО ОТ СЕЛЯНИ И ГРАЖДАНИ
3.ВЕЧНО РАБОЛЕПИЕ НА АЗИАТСКА РУСИЯ
19.08.2020 12:23 / Отговор
Експертен съвет казва А ти си,посран задник,че даже и до лицето,обезобразена маймуно!!!
20.08.2020 23:40
Малинчо Пълно е с ненормални, драскащи идиоти, със силно развинтено въображение и със склонност към психиотизъм.
19.08.2020 14:10 / Отговор
СРС-2 Въпрос към радио "Ереван":
- Може ли снимка на сбирка от 200 човека да се направи да изглеждат като 2 000?
- Може - отговорили от радиото - ако използвате Photoshop!
- А, може ли да се направи да изглеждат като 20 000?
- Бабикян, братчед, ти ли се обаждаш, бе?
- Не, Мунчо Десин съм.
20.08.2020 11:31
Тартаковер "Невиждано политическо фиаско разигра президентът Румен Радев във Варна." Така започва тази публикация. Средноинтелигентните хора познават думата фиаско, като провал. От написаното по-нататък обаче, не проличава за никакъв провал, още по-малко разигран лично от президента. При това дори "невиждан" !? Изглежда пълно фиаско са претърпели собствениците на този помиярник, назначавайки подобни неграмотни писачи на щат. То бива да са слуги и ибрикчии, но поне да имат малко професионални качества.
Единственото оправдание за " такова фиаско" е, че като си познават нивото на читателите, знаят че при тях всичко минава и се поглъща безкритично. Малкото хора, които ще проявят критика, не са значими за общия кюп.
19.08.2020 14:21 / Отговор
Браво! Изключително се радвам се на този материал, защото отново даде повод за безценните дитирамби на Другаря Тартковер за недоразумението, наречено Президент. Поздравления, Товарищ Савелий - "липсвахте" ми!
19.08.2020 15:32
Онанист-трактакористоверист или не знам кво... Пенсиониран даскал прозира зад никнейма на тракториста!Винаги е по-умен от обкръжаващите го и винаги е най-добре информиран!
19.08.2020 17:52
АнтиТатарлистан-ковера Мръсен червен ПОМИЯР, изчезни!
19.08.2020 19:43
коверТарта Изолираната пешка мачка настроението на цялата дъска/държава/.!Е, не може по всяко време да печеля;,ами крайно време е да го проумееш,ако в главата ти има нещо,криещо се в предходната дума?!!
21.08.2020 00:19
коверТарта Изолираната пешка мачка настроението на цялата дъска/държава/.!Е, не може по всяко време да печеля;ами крайно време е да го проумееш,ако в главата ти има нещо,криещо се в предходната дума?!! Преди "фиаско" има и заговорът на Фиеско"От екземпляр с чело, по което не могат да се разминат два бръмбара",грешка на твоето не могат и две бълхи да се разминат,а ти си една зелена еуглена,коята е по неумна от амебата,даже сигурно си инфузория,така,че по-добре е да не се бъркаш и анализираш,биологията,защото и чехълчето е по на висота от теб!!!
21.08.2020 00:32
Капинчо Само ти си от правилните,а?
19.08.2020 17:53 / Отговор
Тартаковер Радвам се, че като напиша нещо, едноклетъчните примати(няма такива в природата, но тук ги има !) облещват очи като паници, пяна излиза от устите им, в мозъка им се задвижват неврони, ганглии, паразитни колелца, със стремеж да произведат качествена мисъл, с която да размажат противника, но не става! От екземпляр с чело, по което не могат да се разминат два бръмбара, не може да излезе друго, освен фекалии, екскременти, псувни и пиянски плюнки. То се вижда от всички, това поне не могат да скрият, защото простащината им е по-силна от волята да напишат смислен коментар. Който го може, го може! Който е роден простак и едновременно с това е прост, си остава такъв до края. Фройд го е установил.
19.08.2020 18:05 / Отговор
Радио Позитано Молодец!
19.08.2020 18:19
АнтиТатарлистан-ковера Мръсен червен ПОМИЯР, изчезни!
19.08.2020 19:44
Трактористмногоумен Препрочети си Фройд!Много си го закъсал!И не си толкова умен,колкото те виждат очите ти!
19.08.2020 21:46
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още