Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Спомени от 2013: РБ се кълняха, че няма да правят коалиция с ГЕРБ. След изборите я направиха

Мрежата

Спомени от 2013: РБ се кълняха, че няма да правят коалиция с ГЕРБ. След изборите я направиха

Снимка:

От Фейсбук профила на Евгени Михайлов

През 2013-2014 участвах в протестите, поне през 250 от общо 404 дни.

Равносметката:

Протестите започнаха късно - не след Костинбродската афера (12 май 2013), а след назначението на Пеевски месец по-късно (14 юни 2013).

Исканията бяха справедливи докато не се разводниха и виковете срещу Пеевски и правителството на БСП/ДПС с премиер Орешарски, не се примесиха с викове срещу ГЕРБ.

Шествията бяха успешни докато не започнаха безсмислени разходки по безсмислени маршрути.

Протестите се проточиха и се провалиха по волята на техните организатори и главно на тези от „Протестна мрежа“.

Падането на правителството можеше да стане дни след „Нощта на белия автобус“, но и организаторите, а и ГЕРБ не го искаха, и не направиха нужното.

Протестите не доведоха до оставката на Орешарски.

Падането на правителството на Орешарски стана след като в края на май 2014 Лютви Местан свали доверието от правителството и мнозинството. Така той спести поне по един чифт обувки на най-ентусиазираните протестиращи. Година по-късно ДПС съобщи, че тогава Доган е показал жълт картон на Местан, защото решението му не било съгласувано със Сараите. По-късно му показаха и червен.

ДСБ и другите „десни“ не искаха предсрочни избори, защото чакаха да направят нов политически субект.

ДСБ и другите „десни“ громяха с лозунги, скандирания и клетви ГЕРБ.

Новоорганизираният Реформаторски блок наричаха „гербаджийски подлоги“ всички, които казваха, че не ГЕРБ, а БСП и ДПС са основните противници и в новия Парламент трябва да има дясно мнозинство срещу БСП и ДПС.

Всички водещи политици на Реформаторския блок се кълняха, че ако влязат в Парламента никога няма да правят коалиция с ГЕРБ.

След изборите Реформаторският блок направи коалиция с ГЕРБ.

Реформаторският блок не само направи коалиция с ГЕРБ, но и настоя в тази коалиция да влезе и АБВ на Първанов.

Всички водещи политици на Реформаторския блок станаха министри и депутати в коалиционното правителство и мнозинство на ГЕРБ.

Някои от най-гръмогласни активисти на „Протестна мрежа“ станаха съветници на министрите от ГЕРБ.

Аз, „гербаджийската подлога“, който призовавах за обединение на всички в дясно срещу БСП и Сараите на Доган, не станах нито депутат, нито министър, нито съветник, нито получих каквато и да е работа или заплащане от ГЕРБ. Започнах да правя своето предаване „Минало(не)свършено“, докато не го спряха само след година излъчване. Пеевски просто унищожи и ТВ БиТ.

Имената на много от организаторите на протестите, и особено на тези от „Протестна мрежа“, разпознах по-късно в годишните финансовите отчети на едни фондации.

По-късно се разбра, че някои от партиите съставителки на Реформаторския блок са получавали пари от Пеевски през 2013, за да си правят предизборните кампании и да издават партийните си вестничета.

Чак през 2014 се разбра, че тези, които най-много крещяха срещу мафията на #Кой, са държали личните си и партийни пари в КТБ на #Кой.

Сега много от организаторите на протестите от 2013-2014 и много от политиците на Реформаторския блок (сега „Да, България“ или „Демократична България“) протестират под вдигнатия юмрук на Румен Радев и редом до червените знамена на БСП/БКП и руските знамена на „патриотите“ на Костя Копейкин.

... А аз пак съм „гербаджийска подлога“, защото не приемам да застана редом до Бабикян, Минеков, Хаджигенов, МаяМа, Слави Трифонов и Корнелия в защита на ченгетата от президентския екип на набедения „натовски генерал“.

Ще чакам край брега на реката и тази вода да отмине и да видя КОЙ с КОГО ще се коалира в следващия Парламент. Ще ми се да дочакам и „Минало свършено“.

Но все пак, ако сега може да бъде чут тихият ми глас, ще кажа на прекрасните млади момчета и момичета:

Свободата не е хазарт, не я проигравайте! Не вярвайте на подаръците на данайците и на комунистите! Изучете историята на България и особено на последните 30 години. Не искайте служебен кабинет на резидентите на Кремъл. Организирайте се до редовните избори напролет. Привлечете на своя страна голяма част крепостните избиратели на ДПС, които са там по принуда. Поучете се от грешките на другите. Лицемерието в политиката носи кратки ползи, но дългосрочни вреди!

Спечелете изборите, ако можете, и си постройте достойно бъдеще.

Времето е ваше!  


Коментари (4)

Евгения Малко се награби и ти, боклук такъв!
27.07.2020 14:45 / Отговор
Долу! Лъжец!!!
27.07.2020 16:33
plebs Доста неща би трябвало да знаят младите. Без претенции за изчерпателност:
- Законите бяха скроени по мярката на Пеевски от Станишев, Миков, Местан и Бисеров.
- Изборите на Гунев и Пеевски стават по една и съща схема, като основен агитатор за тях е Станишев.
- Протестна мрежа - не трябва да се пропуска според мен ролята им за фалита на КТБ заедно с Кутев, при посрещането на "Нощни вълци", стартирането на Анти корупционния фонд, а и сега в агитацията против ВМРО и НФСБ.
- Имаше идея КТБ да бъде одържавена, ГЕРБ го желаеха, Местан с ДПС бяха съгласни, противници бяха от БСП и... ПМ. :)
- Доган /Сава/, може и да се е разсърдил на Местан /Павел/, но в крайна сметка ВМРО и НФСБ изместиха ДПС от "тяхното" трето място на последните избори.
- Голямата болка, лустрацията, гледам, че сега КОД около Москов отваря отново темата - "Москов внася пълна лустрация за зависимите от БКП и ДС"

Времето е ваше, факт!
27.07.2020 16:19 / Отговор
кесо Евгени Михайлов винаги е довеждал червените тролове и другите червени боклуци до истерия и този път не разочарова.
Поздравления!!!
27.07.2020 16:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още