Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Тутанов: Служебният кабинет сервира дезинформация с цел манипулация и емоционално гласуване

Мрежата

Тутанов: Служебният кабинет сервира дезинформация с цел манипулация и емоционално гласуване

Снимка:

От профила във Фейсбук на Георги Тутанов

„Допуснах много грешки” каза Борисов, ето една от тях:

Много хора все още си мислят и вярват, че гражданинът Румен Радев беше „избран” с голяма обществена подкрепа. Това е тотална заблуда. Искам да напомня факта, че настоящият резидент на „Дондуков 2” спечели своя мандат срещу Цецка Цачева - един много слаб кандидат, издигнат от партия ГЕРБ.

Българинът обича да се шегува: „И магаре да бяха сложили като опонент на Цецка Цачева, то щеше да спечели”. Масовият вот за гражданина Радев беше вот  „анти Цачева“, защото много хора не искаха тя да бъде „лицето на нацията” - разбираемо.

Една от допуснатите грешки на Борисов е точно тази - той подари президентството, защото там власт няма, но го направи и защото властовата сянка на системата така го посъветва, трябваше да се изпусне парата в обществото и да се създаде усещане за баланс на силите.

Днес същото това общество допуска една голяма грешка, мислейки си, че гражданинът Радев е бил случайно избран кандидат, случайни неща в България няма и най-вече когато става въпрос за политика. Обществена тайна е, че К.Нинова и руският генерал Решетников договарят издигането на неговата кандидатура. Военните владеят едно много силно оръжие и това е дезинформацията.

Още с встъпването си в длъжност новоизбраният президент се обгради със „себеподобни” и подготовката за преврата започна под прякото наблюдение на Кремъл. Главната цел на всичко това е промяна в про-западното развитие на България и насочването й към Евразия.

За да дам ясно обяснение как работи дезинформацията с днешна дата, ще цитирам социалния психолог Росен Йорданов в едно изказване от вчера пред Агенция Фокус: „Очевидно е, че тече някакво нездраво състезание за все по-скандални, по-силни думи, все по-ярки и красноречиви изказвания, но като че ли в тази ситуация целта на думите, разбирайте на разкритията, не е толкова да се открива истината, а по-скоро да се разпалва въображението на обществото. Всяко министерство все по-пъстро и богато се опитва да разпалва фантазиите на публиката с все по-страховити неща“, коментира Росен Йорданов.

Служебното правителство на Радев е тук от няма и месец, но много странно как, още с влизането си в дадено ресорно министерство или държавна агенция, всеки негов служебен министър свиква пресконференция на другия ден и скандално заявява, че липсват милиони.

И последно, не знам дали сте били подложени на дадена проверка или одит в личен или професионален план, но една такава проверка отнема месеци: гледат се договори, фактури, подизпълнители и т.н, и т.н. Всичко, което Ви се сервира днес е дезинформация и НЕистина, а това се прави единствено с цел Вие да бъдете манипулирани и да гласувате емоционално. И ако Борисов е разбрал грешките си, което си е негов проблем, то нека ние не допускаме грешката, вярвайки на Румен Радев и превратаджиите, които работят срещу интересите на България.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още