Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Валери Найденов: Слави щял да бие на повторни избори? Краставици на търкалета!

Мрежата

Валери Найденов: Слави щял да бие на повторни избори? Краставици на търкалета!

Валери Найденов: Слави щял да бие на повторни избори? Краставици на търкалета! - Tribune.bg
Снимка:

Ако настъпи тази динена кора, ИТН ще се сгромоляса

Валери Найденов, „168 часа“

Едно време троловете се изказваха под сериозните анализи. Сега е обратното – троловете пишат анализите. А по телевизиите си играят на “експерти”.

Гледах, слушах и четох поне 100 анализа защо „Има такъв народ“ постигна своя успех и нито един не спомена думата „референдум“! Вместо това – чалгарство, простотия, популизъм, примитивизъм и цялата останала тролска лексика.

Българите в чужбина заспаха като най-прекрасните, умни и образовани същества – събудиха се неграмотни простаци. Тролът вече раздава дипломи.

Какво по-ясно доказателство, че “експертната” медийна среда е скопена и опростачена? Да си сляп за очевидния факт, че Слави стана фактор в политиката заради единственото истинско и честно допитване до народа за целия преход и дори за цялата българска история – то е все едно да не си научил, че Бай Тошо вече не е шеф на България.

Сега най-новият тролски аерозол е, че при повторни избори Слави Трифонов бие и взема властта.

Ами ако се случи тъкмо обратното? Я да си пораздвижим мозъците!

Кой печели от повторни избори? Първо – президентът Румен Радев, защото най-сетне ще тури служебното си правителство. Главната му задача ще е да създаде нелюбезна предизборна обстановка за ГЕРБ и много угодна за БСП. Корнелия Нинова ще получи шанс да изтрие петното от 4 април.

Но дали тази среда ще е по-благоприятна за Слави? Помислете малко! Първо, дайте да си припомним, че след Референдума и Радев, и Нинова се обявиха против резултата. А Слави без референдума е като бюст без пиедестал.

Значи идейно Радев и Слави не са приятели, а противници.

На този фон малко наивно звучат аргументите, че през 2016 г. Слави дал рамо на Радев срещу Цецка и че жената на Радев е бивша секретарка на Слави. Това е минало забравимо. Днес имаме пълна враждебност на политическите интереси.

Второ, Слави взе електорат от БСП. Значи нормално е и Радев, и Нинова да правят схеми как да го върнат. Тогава не само идейно, но и материално Слави и Радев/Нинова са противници.

Не знам какви са им личните отношения, нищо чудно да си шушукат чрез обичайните заподозрени. Но такива договорки в 99,9 на сто от случаите се нарушават, защото обективните обстоятелства ги помитат като лавина. Само пълен идиот може да очаква от своя обективен противник да му постели килима към победата.

Трето. Ако досега служебният кабинет имаше малки възможности за манипулиране на изборите, то машинното гласуване ги умножава по 10. Тепърва ще научаваме какво се случи на 4 април. Защо някъде машините работиха безупречно, а на други места се провалиха? Нали и хардуерът, и софтуерът е един и същ?

За сведение на компютърните наивници, софтуерът може да се измени с малка „кръпка“, която да се запише на флашка и да се вкара във всяка машина от пълен аматьор. Само оставете машината без надзор за 1 час и готово.

Като си свърши работата, кръпката се самоизтрива и не оставя следа. Кой може да организира тази шашма? По принцип всеки, но най-вече този, който държи властта. Това също трябва да влиза в сметките на Слави.

Второ римско - а как би реагирал избирателят, ако Слави разтури парламента и тръгне към нови избори?

Първо - избирателят на Слави е съвсем пресен, следователно временен. При него са отишли търсачите на нови разочарования, а те не повтарят.

Пресният избирател дори не е вникнал в икономическата програма на ИТН, например. Вникне ли – ще се раздели наполовина. Има само 1 нещо, което го сплотява под знамето на Слави – референдумът. Доказаният стремеж към истинска демокрация.

В наше време експертите наричат демокрацията “популизъм”. Но народът чудесно усеща дали го имат за суверен или за стадо. Поради липсата на опорки, той се напъва да мисли логически.

А простата логика показва, че ако Слави очаква да прокара своята кауза без коалиция, ще му трябват 121 депутати в парламента. Това не се е случвало от 1997 г., когато БСП се самоуби ритуално и остана само СДС. Не се случи дори с мексиканската вълна на Симеон Сакскобургготски през 2001 година. Е, как ще се случи баш това лято?

Народът е наясно, че Слави може да наложи своите условия само в коалиция. Също така вижда, че точно сега без него тя няма как да се състави. Той държи козовете, но само в това раздаване. Защо да казва “пас”?

И най-простият знае, че у нас без коалиция няма управление, а без управление няма държава. Защо да гласува за политик, който отказва да постави своите коалиционни условия, докато е силен?

Значи имаме поне два очевидни фактора, които определят неизбежния провал на Слави при повторни избори. Първо – административната среда тогава ще е още по-враждебна към него. И второ – избирателят ще е разочарован от пропуснатия шанс. Като съберем тези два фактора, при повторни избори ИТН се сгромолясва и потъва в небитието.

Слави може да предотврати това сгромолясване само ако ясно и категорично постави коалиционните си условия към ГЕРБ, тъй като само ГЕРБ показа, че е възприемчив към някои от тях. Дори условията на Слави да не бъдат приети – избирателят ще види, че той прави усилия в правилната посока.

Има поне 5 варианта и всичките са по-добри за каузата на ИТН от повторните избори.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (14)

Адмирации! Мажоритарни избори!
Лев субсидия!

Още по темата:
"Георги Марков: Мажоритарни избори! Дойде му времето!" /24 часа/
"Марешки скочи на Слави: Ако не изпълни обещанията си от референдума, значи е поредният Утьо!" /пред БТВ било/
08.04.2021 22:39 / Отговор
Точно! "Българите в чужбина заспаха като най-прекрасните, умни и образовани същества – събудиха се неграмотни простаци. Тролът вече раздава дипломи.

Какво по-ясно доказателство, че “експертната” медийна среда е скопена и опростачена?"
08.04.2021 22:41
Две опции има Слави, или да въведе мажоритарни избори и над 2 500 000 да го аплодират,
или да "хвърли кърпата" и над 2 500 000 да го заплюят.
08.04.2021 22:46
Силната позиция на ИТН не е да търси коалиция с ГЕРБ, а да остави ОФ-то на Корни, ДПС, ДБ, и мутрите на Мая да отхвърли правителство на ГЕРБ и чак след това да излезе със своята инициатива. Подкрепа от ГЕРБ за въпросите от референдума ще има! Още през 2017г.

"При гласуването с 98 гласа „за”, 121 – „против” и 1 – „въздържал се” Народното събрание отхвърли на първо четене внесените от ГЕРБ промени в Изборния кодекс.
"За" гласуваха депутатите от ГЕРБ и "Воля" и един независим. ...
След гласуването в парламента Слави Трифонов разпространи отворено писмо, в което обяви случилото се за държавен преврат и написа: "На зла круша - зъл прът"."
https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/othvyrliha-mazhoritaren-vot.-slavi-izvyrshiha-prevrat-6070366
08.04.2021 23:00
Да, но кой дърпа конците на Слави? Той вече застана зад Радев!Каква честност, каква почтеност, какъв морал?Той вече предаде България, като подкрепи предателя Радев!
08.04.2021 22:46 / Отговор
Но... "Ива Митева Йорданова-Рупчева ще бъде предложението от „Има такъв народ“ за председател на 45-ото народно събрание, научи anteni.bg от източници от партията. Най-вероятно победителите в изборите ГЕРБ няма да издигнат свой кандидат за поста, тъй като другите партии едва ли ще го подкрепят.
Ива Митева е юрист, била е директор на Дирекцията по правни въпроси в стария парламент. Преди това е била в същата дирекция, когато неин шеф е била проф. Емилия Друмева, която сега пък ръководи правния екип на президента. Счита се, че чрез Друмева Ива Митева е една от топлите връзки между Радев и Слави Трифонов".
08.04.2021 22:46 / Отговор
РАЗМЪРДАХ СИ МОЗЪКА... .
СВЪРЗВАЩОТО ЗВЕНО МЕЖДУ СЛАВИ ТРИФОНОВ И РУМЕН РАДЕВ Е ДС-ЯВОЧНИКА-АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ (МАЙСТОРА)..
ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ОТ.... ДС/КГБ-ГЕНЕРАЛИТЕ...
ЕРГО....... ГЛЕДА СЕ НЕ ИНТЕРЕСА НА СЛАВИ И ИТН...... А ИНТЕРЕСА НА РАДЕВ.......
ТАКА ЧЕ.......
МОГАТ ДА БЪДАТ СПРЯНИ САМО ОТ ИНТЕРЕСА НА НАТО/ЦРУ.....
........ МИТРОФАНОВА ИЛИ ХЕРО МУСТАФА.......?
08.04.2021 22:54 / Отговор
Асан Няма как да размърдаш нещо, което липсва...
09.04.2021 11:02
БЪЛГАРИ, ПАЗЕТЕ СЕ ОТ РУМЕН РАДЕВ...!! .
ЛИЦЕТО Е ОБУЧАВАНО ДА УБИВА....
ГЛЕДАЙТЕ ПУТИН, МИСЛЕТЕ ЗА РАДЕВ....
09.04.2021 15:17
Татулова Социолози и политолози, от онези, които не спират да досаждат вече трето десетилетие и са несменяеми, твърдят, че Трифонов бил супер изненадан от резултата, в ступор и не знаел какво да прави! Същите хора обаче настояват той да отиде на бързи избори, понеже щял да спечели повече гласове! Ами нали не може да се справи с тези, та за какво му е по-голям брой избиратели? Трифонов си търсеше и явно е намерил партийци с кастинг, да не го забравяме, което обаче в политиката едва ли ще направи екип, отбор! Значи по-голямата си победа той ще я даде на концесия на някой, който има екип или направо готово правителство! Щом може да се дават партии под наем защо да не може да се преотстъпва мандат на някой, който няма право да си прави партия, нито да е партиен лидер, но има право на цяло правителство, лично негово!
08.04.2021 23:14 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети