Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангелкова: Ако запазим ръст от 5% на туристите, ще се превърнем в една от най-устойчивите дестинации в света

Общество

Ангелкова: Ако запазим ръст от 5% на туристите, ще се превърнем в една от най-устойчивите дестинации в света

Снимка:

Предлагат туроператорите да не могат да продават екскурзии, по-скъпи от застраховката им

„Въпреки дъждовете все още се движим в рамките на тези 5% ръст на туристите. Ако успеем да го задържим до края на сезона, това ще ни превърне в една от най-устойчивите туристически дестинации в света“, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред NOVA телевизия. По думите й качеството на услугите и туристическия продукт се повишава. „Това го показва и нарастването на броя на туристите, които посещават България“, каза министър Ангелкова. И допълни че само за първите 6 месеца има над 3,6 милиона туристи.

Министърът на туризма коментира и случай с измамени българи, чието круизно пътуване в Канада се провали, а хората бяха принудени да платят част от нощувките и връщането си в България. До момента хората не били обезщетени. Ангелкова съобщи, че подобен казус възниква за пръв път в практиката на министерството. Туроператорът е имал договор за застрахователно покритие в размер на 25 хил. лв., а общата стойност на пътуването на туристическата група е 85 хил. лв.

Министерството на туризма ще предложи законодателна промяна, с която туроператори няма да могат да предлагат екскурзии, чиято стойност надхвърля размера на застрахователната им полица. „Хората с основание се обърнаха към нас, направили сме 4-5 проверки на фирмата”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. „Фирмата е стартирала процедура по ликвидация, а заявява намерение за регистрация на нова фирма. Ще сигнализираме прокуратурата за тази фирма”, заяви Ангелкова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още