Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Асоциацията на заведенията се разграничи от ПП „Възраждане“: Нямат място на протеста

Общество

Асоциацията на заведенията се разграничи от ПП „Възраждане“: Нямат място на протеста

Снимка:

Българската Асоциация на Заведенията категорично се разграничава от политическите искания на партия „Възраждане“, изразени по време на протеста на малкия и среден бизнес пред Народното събрание. Представители на тази или която и да било партия не са канени на протеста, не са участвали в организацията му и смятаме, че нямат място там, обявиха от Асоциацията.

„За пореден път заявяваме, че ние не сме ангажирани политически и нямаме политически искания! За нас е важно единствено да защитаваме правата на българския бизнес! Ние не търсим конфронтация, а решаване на възникналите проблеми и няма да позволим да бъдем употребени от каквито и да било политически интереси!“, се казва в позиция на сдружението.

Заявяват още, че след снощната среща при министъра на финансите Владислав Горанов и решението влизането в сила на Наредба Н-18 да бъде отложено с 6 месеца, като през този период се оформят работни групи за прецизирането ѝ, Българската Асоциация на Заведенията оттегли готовността си за протест на днешния ден.

„Държим обаче да подчертаем, че всеки наш член може свободно да изразява мнението си, включително чрез протестни действия, каквито има и в момента. Вярваме, че през следващите 6 месеца ще се работи усилено за изчистване на спорните текстове в Наредба Н-18, която да се превърне в работещ нормативен документ за регулиране на българския бизнес“, се казва в позицията.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още