Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова разпореди проверка на промяна на плана за релсовия път на „Графа“

Общество

Фандъкова разпореди проверка на промяна на плана за релсовия път на „Графа“

Фандъкова разпореди проверка на промяна на плана за релсовия път на Графа - Tribune.bg
Снимка:

Проверката се извършва от дирекция „Вътрешен одит“

Кметът на столицата възложи проверка на обстоятелствата, довели до изменение на проекта за релсовия път на „Графа“. Това съобщи самата Йорданка Фандъкова във фейсбук профила си. Проверката се извършва от дирекция „Вътрешен одит“. 

„Общественият интерес е да не бъде платено повече за нещо, което струва по-малко при промяна на материалите“, пише Фандъкова.

„На 29 юни 2018 г. Специализираният експертен съвет по устройство на територията е разгледал искане от „Столичен електротранспорт“ ЕАД за необходимостта от преработка на проекта в частта „релсов път“. По реда на чл. 154 ал. 5 от Закона за устройство на територията експертният съвет е възложил изготвянето на нов инвестиционен проект, с който да се намерят решения за отводняването на релсовия път, промяна на кривите при ул. „Алабин“, така че трамваите да могат да се разминават без светофар и цялостно решение за околорелсовата еластична виброизолационна система, в съчетание с носеща конструкция тип „плаваща плоча“, което е довело до промяна на един от влаганите материали, както и изпълнение на дренажна система. Процедурата при замяна на материал е подробно разписана в Закона за обществените поръчки – изготвят се заменителни таблици и „анализна цена“. Цената на новия материал се доказва от изпълнителя и се одобрява от възложителя, Столична община. Столична община заплаща реалната пазарна цена, а не оферираната за материал, който няма да бъде вложен. Общественият интерес е да не бъде платено повече за нещо, което струва по-малко при промяна на материалите, и това е разписано като процедура в договора“, посочва кметът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още