Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Писателят Христо Стоянов: Знаете манталитета на Карбовски – нормално е да си поиска

Общество

Писателят Христо Стоянов: Знаете манталитета на Карбовски – нормално е да си поиска

Писателят Христо Стоянов: Знаете манталитета на Карбовски – нормално е да си поиска - Tribune.bg
Снимка:

Писателят Христо Стоянов коментира секс скандала с Мартин Карбовски и Меглена Каканашева. Той разказва, че познава журналиста.

„Познати сме. По едно време мислех, че сме приятели. Но няколко години вече не се виждаме. И то по лични съображения то моя страна. Няма да казвам какви. Всъщност, ако говорим за „жълта“ журналистика и най-вече „кафява“ журналистика - това е един човек, който се вре в клоаката, но нищо повече. Но после се изкъпва и не му пука. Защото всъщност нищо не е направил за тези хора. Да, понякога от екипа му подаряват телевизорче или нещо такова. Но нищо повече. Даже не знам вдига ли рейтинга на телевизията по този начин, защото отдавна би трябвало да не го „вдига“... „рейтинга“, заяви Стоянов пред ПИК.

Той коментира и замесването на името на президента Румен Радев и прави паралел с Бил Клинтън и Моника Люински.

„Но Моника Люински, да не забравяме, че обвини Бил Клинтън, но нищо не се получи в крайна сметка. Дето се вика - един полов акт не е повод за запознанство или пък импийчмънт. Има нещо друго. Аз винаги съм го казвал. Преди години ме питаха защо не влязох в политиката - преди 10-ти ноември са ме гонили, след 10-ти пак. И аз казах, че съм се развеждал и не е морално да вляза в политиката. След като един човек вече се е опитал да направи семейство и не е успял, защо трябва да се опитва да оправя държавата? Да си избие комплексите от вкъщи ли? Затова ние нямаме още политическа класа - защото нямаме този морал, морала на западняка, ако щеш. Забравили сме патриархалното. А все пак държавата се управлява от здрава ръка“, смята писателят.

Навремето двамата дори опитали едно общо четене.

„Но се отказах, защото в крайна сметка това не е литература това, което прави. А и тя е толкова морална, колкото самия Карбовски. Той може би е до известна степен сравнително добър публицист. Но сравнително добър - защото това е човек, който търси изключенията, а публицистиката е нещо друго. Тя е опит за морално осмисляне на обществения живот. А да търсиш изключенията и да смяташ, че те са върхът на журналистиката, не е така. Той няма едно журналистическо разследване като хората. Т.е. прави нещо ефектно, но не ефективно. Животът в ъндърграунда - там, където е безопасно и ефектно. Сериен убиец във Варненския затвор, примерно. Това, че Карбовски популяризира този убиец, съвсем не значи, че това е сериозна публицистика“, категоричен е Стоянов, който не изключва да е имало изнудване за секс контакти.

„Знаете манталитета му. Мисля, че е съвсем „нормално“ са си поиска човекът. Тук правото трябва да се намеси. Не знам дали би трябвало да се сезира съответната прокуратура, за да може нещата да тръгнат. Но и аз предполагам, че ще се самосезира прокуратурата. Защото не трябва да оставят нещата все пак на това ниво. Оттук нататък самите момичета би трябвало да търсят юридическа помощ. Но ако той докаже в съда, че Мегз не е права, ще бъде дума срещу дума. Той след като пледира толкова години и изгражда цялата си кариера върху морала, защото той пледира за морал, би трябвало самият той да се оттегли и да си подвие гюрука. Аз мисля, че това е много по-достойно, вместо да тръгнат съдебни дела. Всяко чудо за три дни. Но мисля, че по-честно от негова страна ще бъде той просто да се скрие“, счита писателят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати