Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шеф на „Кредисимо“ и „Хелпкарма“ става почетен консул на Колумбия в България?

Общество

Шеф на „Кредисимо“ и „Хелпкарма“ става почетен консул на Колумбия в България?

Снимка:

Министерският съвет реши да даде съгласие за откриване на консулство на Република Колумбия в Република България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, със седалище в София и с консулски окръг, обхващащ територията на Република България.

Сокол Янков ще изпълнява функциите на почетно консулско длъжностно лице на Република Колумбия в Република България. Той е бакалавър по „Икономика" и магистър по „Бизнес администрация" от Нов Български университет. От 2007 г. до момента Янков е заемал различни ръководни длъжности в частния сектор.

Откриването на почетно консулство на Република Колумбия в България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, разполага с принципен потенциал да даде положителни резултати в стремежа към задълбочаване на двустранните отношения в редица области.

Името Сокол Янков съвпада с известен роден бизнесмен и собственик на „Кредисимо“ и „Хелпкарма“.

Преди няколко месеца разследване на БТВ извади скандални факти за начина, по който Хелпкарма разходва парите от дарители. Оказа се, че платформата удържа процент от даренията, за да се издържа и развива дейността си, като един служител взимал заплата от над 20 хил. лв.

„При нас хората са добре заплатени, тъй като работят изключително интензивно, понякога под доста голям стрес. Каузата е в сърцето, ама в крайна сметка, всички имаме сметки и трябва да си ги плащаме“, каза тогава другият собственик на „ХелпКарма“ Константин Кръстев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още