Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Туристически фирми без лиценз няма да имат право на нова дейност 3 години

Общество

Туристически фирми без лиценз няма да имат право на нова дейност 3 години

Туристически фирми без лиценз няма да имат право на нова дейност 3 години - Tribune.bg
Снимка:

Законодателни промени ще пазят туристите, обясни министърът на туризма Николина Ангелкова

Собствениците и управителите на туристически компании, чийто лиценз е бил отнет, няма да имат право да създават или управляват нова компания с такава дейност в период от три години. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред NOVA телевизия.

„С новите промени в закона, за да се избегнат подобни проблеми, са предвидени и декларации за физическо лице, за да се избегне едни и същи хора да създават нови фирми, които мамят клиентите. Ако един човек е бил управител или собственик на туристическа фирма с прекратена дейност и отнет лиценз да няма право в продължение на три години да работи във фирма със същия предмет на дейност и да учредява нова”, обясни министърът.

Клиентите могат да проверят на сайта на министерството дали дадена компания е била санкционирана. „Регистърът е публичен, а компаниите с прекратени лицензи не са премахнати от него, а имената им са оцветени с червен цвят, за да се види, че те нямат право да извършват такава дейност. Включително и тези, които нямат застраховка, също са с отделен цвят”, каза Ангелкова.
Въпреки студеното лято, туристическият сезон е бил успешен. За трите летни месеца страната ни е посетена от 4,5 млн. туристи, което е увеличение от 3,6 на ст. 6,9 млн. чуждестранни туристи за първите 8 месеца на годината, което е почти 6% ръст. Очаква се ръст от около 5% и през септември.

Като цяло най-много посетители идват от Румъния, Гърция и Германия, но има голямо увеличение на туристите от Великобритания –около 20%, Украйна – 25%, САЩ -ръст от 12%.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още