Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Бивши енергийни министри: Не е имало външен натиск върху България за „Южен поток“

Парите

Бивши енергийни министри: Не е имало външен натиск върху България за „Южен поток“

Бивши енергийни министри: Не е имало външен натиск върху България за Южен поток - Tribune.bg
Снимка:

Делян Добрев: Проектът не беше добре структуриран и кабинета „Орешарски“ имаше проблеми с комуникацията с ЕК

Бившите министри на енергетиката Делян Добрев и Драгомир Стойнев отрекоха да е имало такъв външен натиск върху България за спирането на проекта „Южен поток“. Подобни обвинения отправи руския президент Владимир Путин след среща с австрийския канцлер Себастиан Курц.

Делян Добрев не пожела да коментира критиките на руския президент. Той припомни при какви обстоятелства проектът беше спрян.

„Ние имахме критики по начина, по който беше структуриран проектът по времето на кабинета „Орешарски“. Стартира по Коледа и завърши след Нова година, а това е най-големият по мащабите си проект за България. Още от времето на кабинета „Орешарски“ имаше проблеми с комуникацията с ЕК по този проект“, обясни мотивите Добрев.

Той е категоричен, че натиск срещу него самият в качеството му на ресорен министър не е имало.

Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката в кабинета „Орешарски“, също отрича да е бил притискан. Според него въпросът е друг:

„В ЕС за едни държави може да има директен достъп до природен газ, други държави не могат да имат такъв. Тези двойни стандарти наистина може би са причината да има толкова негативизъм относно начина на функциониране на ЕС. Наистина там трябва да дадат ясен отговор защо за богатите държави може да има конкретни инфраструктурни проекти, а върху по-бедните се оказва натиск“, заяви той.

Автор: Моника Гаджанова


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети