Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. На форум в София – Китай поиска визови и митнически облекчения за туристите си (ВИДЕО)

Парите

На форум в София – Китай поиска визови и митнически облекчения за туристите си (ВИДЕО)

На форум в София – Китай поиска визови и митнически облекчения за туристите си (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

В България се провежда Инициативата „16+1“

В НДК се провежда четвъртата среща на местните лидери на страните от Инициативата „16+1“. На форума участие вземат страните от Централна и Източна Европа и Китай. 700 бизнесделегати и представители на местната власт обсъждат конкретни възможности за регионално сътрудничество между общини и провинции в Европа и Китай.

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-председателя на Постоянния комитет на общокитайското събрание на народните представители Цао Дзиенмин. Китаецът поиска визови и митнически облекчения за китайските туристи и обяви, че практическото сътрудничество продължава да се развива.

България подкрепя Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ „16+1” и участва в различните й формати. Оценяваме като успешна проведената в София Седма среща на върха „16+1“ на 7 юли“, каза премиерът Борисов.

Той посочи общото желание на всички участници, сътрудничеството във формата „16+1“ да се развива в съответствие с нормите и регулациите на ЕС, като един от най-значимите резултати на форума в София.

Важен инструмент за това ще бъде Глобалния център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China), за чието създаване се взе решение при провеждането на Инициативата през юли“, допълни още българският министър-председател.  


Коментари (1)

seels Авто, мото и спецтехника со стоянок и аукционов Японии. Отправка с портов Отару, Фусики и Ниигата, таможенное оформление физ. лиц и юр. лиц. Тел 79910690696 WhatsApp
14.06.2021 22:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още