Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Акцията се разраства – в опита за сваляне на правителство се включват и недоволни от ремонтите

Политика

Акцията се разраства – в опита за сваляне на правителство се включват и недоволни от ремонтите

Акцията се разраства – в опита за сваляне на правителство се включват и недоволни от ремонтите - Tribune.bg
Снимка:

Очакват се провокации и опити за ескалация на напрежението

Опитът за предизвикване на изкуствено напрежение и сваляне на правителството се разраства. Към протеста на майките, които се събират утре с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, се очаква да се включат и недоволните от ремонтите в София.

Очакванията са, че протестът ще послужи за параван на планирана по-голяма проява и ще бъдат направени опити да бъде окървавен. Случаят не е единичен. Това е пореден опит за предизвикване на изкуствено напрежение в страната и организиране на мелета и провокации зад паравана на граждански протести.

Подобен неуспешен опит имаше при протеста на „българи от чужбина“. Момчета в черно се опитаха да се бият с полицията и по време на земеделския протест тази есен.

Подобно нещо вече се случи и на протестите срещу ремонтите от лятото, когато вечният протестиращ Манол Глишев непредизвикано влезе в сблъсък с полицията, а след като не му беше отвърнато, сам легна на земята и започна да се превива. (Можете да си припомните случая ТУК.) Впоследствие сам призна, че е симулирал.

Този път противопоставящите се на ремонтите в столицата се събират пред Столична община в понеделник в 12 часа и оттам ще се насочат към сградата на правителството, където ще се влеят в редиците на майките.

Междувременно във Фейсбук спонсорирано се появи още един призив към протест. Той е насрочен за следващия месец и открито призовава за сваляне на правителството. Отсега социалните мрежи са пълни с платени публикации по темата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати