Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Активност: Хора от „Възраждане“ се оказаха изключително дейни в руската социална мрежа

Политика

Активност: Хора от „Възраждане“ се оказаха изключително дейни в руската социална мрежа

Симпатизанти на проруската партия с профили във „ВКонтакте“

Профил с ежедневна активност и 650 поста поддържа проруската партия „Възраждане“ в руската социална мрежа ВКонтакте. Ръководената от Костадин Костадинов формация е изключително постоянна в „руския Фейсбук“, споделят се призиви за протест, обвинения в репресии и тормоз.

Протестът пред регионалното министерство, при който се стигна до опит за щурм в институцията и нападение над полицаи, също е широкоотразен в руската мрежа. Представената гледна точка обаче е доста различна.

„Страхливите бюрократи ни отговориха с полиция, жандармерия и лютив спрей. Отговориха ни с полицейско насилие и брутална политическа репресия спрямо двама наши съмишленици. Областният ръководител на Възраждане - Пловдив и кандидатът за общински съветник, на шесто място в листата на Възраждане - Варна бяха открито малтретирани, а след протеста издебнати сами и грозно арестувани!“, твърдят хората от „Възраждане“, които се самоопределят като „най-голямата извънпарламентарна партия“ – твърдение, което само по себе си, не отговаря на истината.

ВКонтактеВКонтакте

Не е съвсем ясно какво може да се цели с подобна активност в предпочитаната социална мрежа в рускоговорящите страни. Може само да се гадае дали сред русофилските кръгове „Възраждане“ вижда банка за нови симпатизанти или правенето на профили сред актива е някакво партийно поръчение. Българите, с профили във ВК, масово споделят антиправителствени призиви, публикации от русофилски групи и  вестник „Дума“.

Според някои от ползвателите на ВК, чатовете са подходящи за всякаква лична комуникация, тъй като съобщенията са непроследими. В сферата на догадките остава обаче дали ВК не е превърнато от „Възраждане“ в канал за подготовка на протести и провокации.  


Коментари (2)

Иво От руски подлоги друго очаквали ли сте? наредили са се на всички опашки за лапачка
28.01.2020 14:49 / Отговор
Нина Станимирова Най- гнусното явление в политиката са" Боец" и ,". Възраждане ".
28.01.2020 21:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив