Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Джамбазки отвърна на Нинова: Партията ви дори не се извини след 89-та

Политика

Ангел Джамбазки отвърна на Нинова: Партията ви дори не се извини след 89-та

Ангел Джамбазки отвърна на Нинова: Партията ви дори не се извини след 89-та - Tribune.bg
Снимка:

Да накараш македонския премиер да каже „извинете, братя българи“ е постижение, похвали евродепутатът реакцията на премиера

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки отвърна на нападките на БСП. Корнелия Нинова се оплака на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни заради изказване на евродепутата Ангел Джамбазки. В писмо до председателя на ЕП Нинова обяснява как евродепутатът обявил, че „Всички от Българската социалистическа партия са за разстрел”.

Патриотът повтаря тезата си пред „Блиц“ и подчертава, че нашият национален интерес е категорично Македония да стане част от ЕС.

„Има такива, които наливат масло в огъня, визирам председателя на БСП. Струва ли ви се редно и нормално председателя на тази партия и членовете й да говорят по темата с Македония? Те дори не се извиниха след 89-та година. Едно време се целуваха с Местан и правеха други съвкупления, но никога не се извиниха за това. Хиляди безименни гробове, заради предателската политика на БСП. Те са отговорни, че има македонска нация. Всичките до един са за разстрел“, повтори тезата си Джамбазки.

Според него спорното изказване на Зоран Заев за Илинденското въстание е било нужно за вътрешнополитически цели в Македония преди референдума.

 „Не съм сигурен, че това е провокация. Познавайки манталитета на политиците по тези ширини и бидейки един от тях, не изключвам себе си, подозирам, че Заев е притиснат в ъгъла и иска да каже на всеки това, което иска да чуе. Едно говори в Благоевград, друго в Скопие, Атина, Брюксел и т.н. Донякъде разбирам Заев, но без да го оправдавам. Правя си изводите за думите му. Него вкъщи го чака една хунта, която му иска главата, защото е българофил и предател“, анализира думите на македонеца зам.-председателят на ВМРО.

Той е категоричен, че това, което прави Зоран Заев е събитие.

„Какви са неговите мотиви е друг въпрос. Дали иска да остане в историята като човекът, който е вкарал македонската държава в ЕС, мен не ме интересува. Правата и законите на българите трябва да бъдат защитени в Македония, никой не трябва да фалшифицира българската история и да си я присвоява“, коментира европолитикът.

Джамбазки е категоричен, че позицията на българското правителство в случая е била от умерена до добра. Премиерът Бойко Борисов заяви, че ако продължат да ни провокират така, ще си спомним тези думи когато дойде време за гласуването за присъединяването на Македония към ЕС.

„Аз постоянно досаждам на министър-председателя по тези теми. Пиша му съобщения, говорим... Предполагам му е омръзнало вече, но е факт, че горим в тази тема и реакцията беше такава, каквато трябваше да се чуе. Реакцията на Заев беше извинително съобщение към цялата ни нация. Да накараш македонския премиер да каже „извинете, братя българи“ е постижение“, категоричен е той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети