Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангелкова: На Витоша ще се подменят само лифтове, друго строителство няма да има

Политика

Ангелкова: На Витоша ще се подменят само лифтове, друго строителство няма да има

Снимка:

Длъжни сме да подобрим достъпа до планината за софиянци

На Витоша трябва да се подменят лифтовете и съоръженията, но друго строителство няма да се позволи. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред БТВ. За да стане подмяната на съоръженията, се налага промяна в Плана за управление на Витоша.

„Предвиден е изключително строг контрол и се гарантира, че ние ще следим за това. Ние сме длъжни обаче да осигурим достъп на столичани до Витоша. Това е едно огромно богатство, което не се използва”, заяви Ангелкова. Тя уточни и че работната група, която трябва да промени Плана за управление на Витоша, цели именно да подобри достъпа до планината за софиянци.

По отношение на новия зимен сезон Ангелкова подчерта, че България е на едно от първите места като устойчива дестинация. Ръстът на туристическите визити на чужденци за периода януари-септември 2018 г. е 31% спрямо същия период три години по-рано, което представлява 1,9 млн. повече туристи в сравнение с 2015 г. Общо за 2017 г. чуждите туристи у нас са близо 1,8 млн. повече спрямо 2015 г., като ръстът е 25%

„Важно е да продължим да изпълняваме поетите ангажименти към хората с увреждания, например в сектор "Туризъм" работим за осигуряване на максимална достъпност до морските плажове“, посочи още министърът. Тя обясни и че всяка една нова процедура за концесия е свързана с изискването кандидатът да гарантира достъпността до морския плаж и изграждане на специални пътеки.

Ангелкова посочи, че управлението е стабилно, а приоритетите се постигат. Тя даде пример с Бюджет 2019, където е заложен икономически ръст от 3,7% и ниската безработица.  

 

 


Коментари (2)

Ваня Разбира се, че сте длъжни да подобрите достъпа. И разбира се, че трябва да има нови лифтове, даже се чудя защо още се бавят с тях, те тия вече не стават дето са сега
09.11.2018 11:30 / Отговор
Били Почвайте работа, всикчи в държавата се осъзнаха кое е правилното за Витоша!
09.11.2018 11:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

Благовещение е!

Благовещение е!

Архангел Гавраил донася благата вест на Дева Мария, че ще роди Спасителя

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив