Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангелкова: На Витоша ще се подменят само лифтове, друго строителство няма да има

Политика

Ангелкова: На Витоша ще се подменят само лифтове, друго строителство няма да има

Ангелкова: На Витоша ще се подменят само лифтове, друго строителство няма да има - Tribune.bg
Снимка:

Длъжни сме да подобрим достъпа до планината за софиянци

На Витоша трябва да се подменят лифтовете и съоръженията, но друго строителство няма да се позволи. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред БТВ. За да стане подмяната на съоръженията, се налага промяна в Плана за управление на Витоша.

„Предвиден е изключително строг контрол и се гарантира, че ние ще следим за това. Ние сме длъжни обаче да осигурим достъп на столичани до Витоша. Това е едно огромно богатство, което не се използва”, заяви Ангелкова. Тя уточни и че работната група, която трябва да промени Плана за управление на Витоша, цели именно да подобри достъпа до планината за софиянци.

По отношение на новия зимен сезон Ангелкова подчерта, че България е на едно от първите места като устойчива дестинация. Ръстът на туристическите визити на чужденци за периода януари-септември 2018 г. е 31% спрямо същия период три години по-рано, което представлява 1,9 млн. повече туристи в сравнение с 2015 г. Общо за 2017 г. чуждите туристи у нас са близо 1,8 млн. повече спрямо 2015 г., като ръстът е 25%

„Важно е да продължим да изпълняваме поетите ангажименти към хората с увреждания, например в сектор "Туризъм" работим за осигуряване на максимална достъпност до морските плажове“, посочи още министърът. Тя обясни и че всяка една нова процедура за концесия е свързана с изискването кандидатът да гарантира достъпността до морския плаж и изграждане на специални пътеки.

Ангелкова посочи, че управлението е стабилно, а приоритетите се постигат. Тя даде пример с Бюджет 2019, където е заложен икономически ръст от 3,7% и ниската безработица.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Ваня Разбира се, че сте длъжни да подобрите достъпа. И разбира се, че трябва да има нови лифтове, даже се чудя защо още се бавят с тях, те тия вече не стават дето са сега
09.11.2018 11:30 / Отговор
Били Почвайте работа, всикчи в държавата се осъзнаха кое е правилното за Витоша!
09.11.2018 11:56 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети