Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Атака“ се присъединява към Алианса на европейските консерватори и реформисти

Политика

„Атака“ се присъединява към Алианса на европейските консерватори и реформисти

Атака се присъединява към Алианса на европейските консерватори и реформисти - Tribune.bg
Снимка:

Колегите им от ВМРО са част от същата група – единственият им представител в момента е Ангел Джамбазки

„Атака“ се присъединява към семейството на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ) в Европейския парламент. Това беше обявено официално на конференция на тема „Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България“, която се проведе в София.

В нея участие взе и президентът на АКРЕ Ян Захрадил.

„Евросъюзът има нужда от промяна и ние можем да направим тази промяна. Сега е дошло времето идеите, за които ние от партия „Атака“ се борим вече 13 години да станат основни, определящи за Европа. Нека заедно с нашите съмишленици от всички държави в Евросъюза се включим в решаващата битка за Европа през май месец 2019 г.!“, заяви по време на конференцията Сидеров.

Ян Захрадил обяви, че за него е важно този път консерваторите да са част от мнозинството в Европейския парламент.

„Разбира се, съвсем не е моя работа да съветвам как да се коалирате. Видях обществено допитване, което показва, че българското общество би се зарадвало на някои консервативни принципи“, каза той.

Самото сключване на Волен Сидеров и хората му в редиците на европейските консерватори не е голяма изненада. Партньорите им от ВМРО и в момента са в същото евросемейство. Те имат само един представител – Ангел Джамбазки. Другият български представител в тази група е Николай Бареков.

На последните избори за европейски парламент през 2014 г. „Атака“ не успя да вкара евродепутати. Иначе досега партията е имала общо трима представители след присъединяването на България към ЕС през 2007 г. Това бяха Димитър Стоянов, Слави Бинев и Десислав Чуколов.

Тогава обаче техните представители се подвизаваха в малката крайно дясната формация „Идентичност, традиция, суверенитет“, която вече отдавна не съществува.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати