Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Атака“ се присъединява към Алианса на европейските консерватори и реформисти

Политика

„Атака“ се присъединява към Алианса на европейските консерватори и реформисти

Атака се присъединява към Алианса на европейските консерватори и реформисти - Tribune.bg
Снимка:

Колегите им от ВМРО са част от същата група – единственият им представител в момента е Ангел Джамбазки

„Атака“ се присъединява към семейството на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ) в Европейския парламент. Това беше обявено официално на конференция на тема „Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България“, която се проведе в София.

В нея участие взе и президентът на АКРЕ Ян Захрадил.

„Евросъюзът има нужда от промяна и ние можем да направим тази промяна. Сега е дошло времето идеите, за които ние от партия „Атака“ се борим вече 13 години да станат основни, определящи за Европа. Нека заедно с нашите съмишленици от всички държави в Евросъюза се включим в решаващата битка за Европа през май месец 2019 г.!“, заяви по време на конференцията Сидеров.

Ян Захрадил обяви, че за него е важно този път консерваторите да са част от мнозинството в Европейския парламент.

„Разбира се, съвсем не е моя работа да съветвам как да се коалирате. Видях обществено допитване, което показва, че българското общество би се зарадвало на някои консервативни принципи“, каза той.

Самото сключване на Волен Сидеров и хората му в редиците на европейските консерватори не е голяма изненада. Партньорите им от ВМРО и в момента са в същото евросемейство. Те имат само един представител – Ангел Джамбазки. Другият български представител в тази група е Николай Бареков.

На последните избори за европейски парламент през 2014 г. „Атака“ не успя да вкара евродепутати. Иначе досега партията е имала общо трима представители след присъединяването на България към ЕС през 2007 г. Това бяха Димитър Стоянов, Слави Бинев и Десислав Чуколов.

Тогава обаче техните представители се подвизаваха в малката крайно дясната формация „Идентичност, традиция, суверенитет“, която вече отдавна не съществува.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати