Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бивш министър: С призива за единение Радев иска да спаси Нинова от изгонване

Политика

Бивш министър: С призива за единение Радев иска да спаси Нинова от изгонване

Бивш министър: С призива за единение Радев иска да спаси Нинова от изгонване - Tribune.bg
Снимка:

На България е нужно национално единство, а не единение на Радев с БСП в политически проект с компрометирани фигури

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев скочи срещу президента Румен Радев.

„Как ще единява нацията с бивши ДС агенти, работейки срещу националната памет на българите? С жалкия си рекламен ход на датата от войнишкото въстание, Радев скрепи единството в партията, която го издигна за президент“. Така започва обръщение на Ненчев, публикувано на сайта на партията му БЗНС.

Според политикът целта на президентския призив е да сплаши опонентите на Корнелия Нинова вътре в БСП и на вчерашния им форум тя е спасила лидерството си.

„Централата на БСП осъмна с разлепени листовки срещу Нинова, но опонентите й подвиха опашки след изявлението на Радев, който беше номиниран за президент от БСП благодарение на настоящата лидерка“, пише Ненчев.

Ето какво още се казва в позицията на БЗНС:

Стратегията в ляво, дирижирана от Кремъл, включва нов проект около Румен Радев, който да партнира в бъдеще на БСП, с цел овладяване на властта в държавата. Така начертаният път не включва разкол в редиците на БСП и Радев се погрижи да го потуши. Политическото движение, което той се подготвя да оглави през октомври по уж спонтанния призив на бивши агенти от ДС за единение е поредната му злоупотреба с дадената му публична власт. Президентът не е избран за да обслужва партията, която го е издигнала, а още по-малко личните си политически амбиции.

За да единява нацията Радев трябва да осъди преди всичко кървавата политика и наложения тоталитарен режим от партията, която го направи президент.

БЗНС припомня на Радев, че българската нация носи демократично самосъзнание и чувство за национален суверенитет. Ние не се кланяме пред Кремъл и пазим свободата и независимостта на държавата си!

За да помири политическата си съвест Радев първо трябва да се поклони пред жертвите на комунизма и да признае съпротивата на тези демократи. Къде беше той, когато отдавахме почит към жертвите на режима, въведен от БКП, избил елита на нацията без съд и присъда и окупирал държавата по поръчение на СССР? Къде беше, когато се отбелязваше годишнината от екзекуцията на Никола Петков и разтурянето на демократичната опозиция от същата партия, която го издигна за президент?

Днес на България е нужно национално единство, а не единение на Радев с БСП в политически проект с компрометирани фигури от силовите структури на комунистическия режим!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати