Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов с реч пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк

Политика

Бойко Борисов с реч пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк

Премиерът ще води българската делегация

Премиерът Бойко Борисов ще изнесе реч на Общото събрание на Организацията на обединените нации в Ню Йорк. Темата е свързана с основната дискусия на Общия дебат, която тази година е "ООН за всички хора: глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества".

Борисов ще ръководи българската делегация в рамките на 73-та сесия на Общото събрание на ООН. Посещението на българския премиер в САЩ е между 23 и 29 септември, съобщи пресслужбата на кабинета.

В рамките на визитата премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците", организирана по инициатива на президента на САЩ Доналд Тръмп. България е съдомакин на събитието.

Българският министър-председател ще участва в среща на върха за мира "Нелсън Мандела". Целта на форума е международната общност да препотвърди ангажимента си към глобалния мир, предотвратяването на конфликти, защитата на правата на човека.

По време на посещението си българският министър-председател ще проведе двустранни срещи с държавни и правителствени ръководители на държави членки на ООН, както и с представители на неправителствени организации. В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, е вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още