Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов към посланиците за убийството: Не ви се сърдя, но защо никой не попита България?

Политика

Борисов към посланиците за убийството: Не ви се сърдя, но защо никой не попита България?

Борисов към посланиците за убийството: Не ви се сърдя, но защо никой не попита България? - Tribune.bg
Снимка:

Никое чуждо посолство или чужда медия не са потърсили официална информация от нашите власти

Нито една държава и нито една чужда медия не са се обърнали за информация по разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова. Не е направено запитване, нито има обаждания по официален път - нито през посолства, нито през пресцентъра на Министерския съвет, потвърдиха оттам пред Канал 3

Бойко Борисов информира подробно 36 дипломати за разследването и разкриването на убийството на телевизионната водеща. Пред дипломатическия корпус на срещата в МС премиерът е подчертал изумлението си, че никоя от държавите, които реагираха спрямо нас по повод убийството на журналистката, не са потърсили официалните власти. Борисов им препоръчал другия път да търсят информацията през официалните канали преди да правят изявления. 

Аз не ви се сърдя, но не очаквах да повярвате на фалшиви новини и да не ни потърсите - в този дух било изказването на Бойко Борисов пред посланиците на срещата в МС с участието на главния прокурор Сотир Цацаров, вътрешния министър Младен Маринов и вицепремиера Красимир Каракачанов. Премиерът подчертал, че този път българските медии са се държали коректно, за разлика от задграничните им колеги, които заложили на фейка. 

Борисов обяснил, че през цялото време заради истерията и шума извън пределите на страната, разследващият екип се е чудил какви партенки да пуска, за да отклони вниманието от истинския извършител и да не изпусне убиеца, който е бил на мушката на разследващите от самото начало, но не се спирал на едно място и е трябвало време за процедурата по издаването на европейска заповед за задържане. Затова и разследващите пускали фалшиви следи, за да не бъде стреснат. 

По време на беседата с посланиците премиерът на три пъти попитал има ли въпроси, но дипломатите замълчали.

Станало ясно още, че българският премиер ще държи в шах до последния миг партията-майка на ГЕРБ - ЕНП, за номинацията за ЕК. Борисов натъртил, че вече му звънят да го питат, но той няма да разговаря с никого за това кого ще подкрепим за шеф на Еврокомисията преди срещата на групата на Европейската народна партия на 17 октомври и ще обяви решението си чак в деня на заседанието на Европейския съвет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати