Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов нареди да извадят „Джи Пи Груп” от проектите с държавно и европейско финансиране

Политика

Борисов нареди да извадят „Джи Пи Груп” от проектите с държавно и европейско финансиране

Борисов нареди да извадят Джи Пи Груп от проектите с държавно и европейско финансиране - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на УС на АПИ Светослав Глосов трябва да намери законови механизми за това

Премиерът Бойко Борисов нареди фирмата „Джи Пи Груп” да бъде извадена от проекти с държавно и европейско финансиране. Той е разпоредил на председателя на УС на АПИ Светослав Глосов да намери законови механизми за това. Новината премиерът съобщи при посещението си в Мулдавския манастир „ Св. Петка“ край Асеновград.

„Не мога да допусна,  при толкова усилия, които полагаме и единствените ми претенции към строителните кампании са били качество и срок да се спазва. Никакви други. Затова съм възложил на Глосов, спазвайки  закона, да намери форми още днес „Джи Пи Груп” да  бъдат извадени от проектите с европейско или държавно финансиране. Прокуратурата да ги обвини и вкара в затвора. Аз не съм разследващ орган, моята политическа воля стига до там всеки, който е заподозрян и тече разследване, да го извадя от конкурсите и да си докаже правотата ”, заяви Борисов.

Борисов припомни, че никога не е правил компромис с качеството. „Помните, когато в Ямбол 19 км. готова магистрала „Тракия“ - затова, че една чужда компания беше спестила от асфалта и ги накарах да я асфалтират повторно. За Ябланица - анулирах търг за над 100 млн. лева и след това се получи по-евтина цена. Няма да дам да ми се петни името. Така, че докато си защитят правотата - нямат работа да участват в конкурси“, категоричен беше министър-председателят.

В Мулдавския манастир премиерът Борисов заяви, че правителството е готово да финансира изграждането на водопровод до Светата обител, както и да бъде извършен цялостен ремонт на камбанарията и западното крило. През 2010-а година пожар изпепели цялото източното крило и част от северното. Министерски съвет отпусна 515 000 лева за възстановяването на изгорелите манастирски сгради. В манастира е и едно от най-сигурните убежища на Апостола на свободата - Васил Левски, чийто барелеф е поставен пред входа на манастира.

Премиерът инспектира и ремонта на пътя Пловдив – Асеновград.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати