Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Всеки олигарх може да си направи медия и да защитава откраднатото, после да ни обвинява в натиск

Политика

Борисов: Всеки олигарх може да си направи медия и да защитава откраднатото, после да ни обвинява в натиск

Борисов: Всеки олигарх може да си направи медия и да защитава откраднатото, после да ни обвинява в натиск - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът иска дебат с Еврокомисията за свободата на медиите в България

Министър-председателят Бойко Борисов коментира съдържанието на последния евродоклад за България в началото на днешното правителствено заседание.

„За първи път от 6 точки 3 се затварят. С „условно“ искат да ни накарат да не си мислим, че сме приключили. Затварят се точки, които касаят организираната престъпност и други теми, които от десетилетия тормозят България. Това ли искат протестите, спрат борбата? Това ли е блато?“, попита реторично премиерът.

Борисов е убеден, че когато холандското правителство прочете доклада, ще разбере че България заслужава да бъде приета по въздух в Шенген.

По отношение на критиките на Брюксел за свободата на словото у нас, премиерът се обяви за дебат по темата с Еврокомисията.

„Аз искам да провокирам един дебат по темата за медиите и искам г-жа Захариева да покани ресорни еврокомисари. Защото ако някой се е почуствал засегнат от някоя медия, то аз мога да кажа и всички да потвърдите, че нито един от вас няма нито възможност, нито желание да влияе на която и да е медия“, каза Борисов на министрите.

Той подчерта, че няма никаква цензура например срещу начина по-който се отразаяват антиправителствените протести.

„Не може ние да сме обсадени седмици наред и в същото време да се показват средни пръсти, да се наричат членове на кабинета „мърша“, „боклуци“ и какво ли не и в същото време някой да излиза и да казва че няма свобода на медиите. Това не се цензурира и се повтаря всяка вечер в най-гледаното време“, припомни той.

„Има страни в които 2-3-5 пъти годишно се правят карикатури за президент, за премиер. В България е всеки ден. Години наред. И този дебат ние трябва да го проведем незабавно, защото това не може да продължи да се коментира по този начин“, заяви министър-председателят.

Той попита реторично на кой какво е забранено.

„Олигарх, създал си медия, за да защитава това, което е откраднал. Изведнъж ние не трябва да го пипаме този олигарх ли? Който и да е той? Всеки подсъдим може да си направи сайт за часове и после да каже – ами аз искам да пиша нещо, затова ме задържат. Не ми дават. Няма нещо в тази тема, което да ме притесни. Няма нищо скрито в България, да не е излязло, да не е публикувано. Напротив, фалшиви и жълти новини колкото искате“, каза Борисов.

Той припомни че през годините е участвал в публични срещи на най-опозиционните медии – по тяхна покана, всяка година. И нито веднъж не е отишъл в медия, за която се счита, че би могла да го подкрепя.

„Не те, ние трябва да искаме срещи по тази тема. Ако има конкретен факт ще го отстраним на мига“, заяви премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати