Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветан Цветанов: БСП и техните сателити се заиграват със страховете на хората

Политика

Цветан Цветанов: БСП и техните сателити се заиграват със страховете на хората

Цветан Цветанов: БСП и техните сателити се заиграват със страховете на хората - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите изцяло били изгубили представа за реалния политически живот, смята шефа на ПГ на ГЕРБ

Вотът на недоверие, който БСП иска за политиката в сферата на здравеопазването, не притеснява ГЕРБ, заяви председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по време на форума „Бъдещето на икономическия и паричен съюз“.

Според него всички политици са наясно, че трябва да има реформа, която да бъде проведена в здравеопазването, а не да се говори за геноцид.

„Аз искам да ги успокоя, че реформата на министър Ананиев не е внесена в МС и силната страна е, че се води диалог и обсъждаме варианти“. Цветанов настоя, че ще бъде взето под внимание всичко, което може да оптимизира здравния модел, който ще се внесе в МС.

По повод очакваните протести за цените на ток, парно и поскъпване на храните председателят на парламентарната група на ГЕРБ подчерта:

Много са желаещите от страна на БСП и тези, които са сателити на БСП да провокират и да се заиграват със страховете на хората“.

Цветанов увери, че икономическата и финансовата ситуация у нас, и постигнатият икономически растеж, могат да гарантира на страната стабилност за предстоящата година. Но, ако хората се поддадат на популизма и на заиграването със страховете им, страната ни може да загуби тази перспектива за икономически растеж за 2019г. и тогава инфлацията ще бъде много по-голяма без да нарастват доходите.

Цветанов коментира и призива на президента Румен Радев към единение. Той призова държавния глава да се извини за всичко, което е причинил за последната една година и половина при всяко едно свое явяване.

Неговият призив го възприемам към политическата сила, която го е излъчила, защото виждаме, че там процесите на разединение и разпад са много сериозни и може би затова призивът е за единение в БСП, защото той знае, че това е основната му опора при неговото номиниране и за координираните действия за дестабилизиране на страната, и малко вкарване на антиевропейското говорене и анти евроатлантическото говорене. Ние сме свидетели, последователно следим изявите на президента, каква е неговата насоченост и Изтокът е приоритет, а не ЕС и предстоящите европейски избори“.

В допълнение председателят на ПГ на ГЕРБ предупреди, че трябва да се интересуваме не само от това, което се случва в България, а и от това, което се случва около нас.

„Защото виждате, че след вчерашния референдум в Македония, ние все още вярваме и аз вярвам, че за Западните Балкани правилният път е Европа и НАТО, но виждате, че има достатъчно добри сценаристи и достатъчно добри възможности да се манипулира обществото и да се ограничава тази европейска перспектива“.

Цветанов сподели още, че очаква една нормална работна седмица за парламента. Предстои НС да придвижи закона за вероизповеданията. Това е било поставено като парламентарно изискване от ДПС и от коалиционните партньори на ГЕРБ Обединени патриоти. В закона се предвижда държавата да може да създаде механизъм да осигури необходимия финансов ресурс като субсидии за съответните религиозни общности и да ограничим възможността те да бъдат под влиянието и въздействието на чужди интереси. Смятам, че това е нормално и съвсем в духа на парламентаризма, коментира Цветанов.

„Не искам да коментирам думите на Корнелия Нинова, че ДПС с един удар е убило ГЕРБ и Обединени патриоти. Това е поведение подобно на хора, които изцяло са загубили представата от реалния политически живот и от реалния парламентаризъм, но за БСП това е нормално, защото знаем, че в момента те се запознават с електората и напуснаха парламентарната си дейност, която е основна функция при избирането на народен представител“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати