Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветан Цветанов: Целта на БСП е да има безредици в държавата, за да отидем на предсрочни избори

Политика

Цветан Цветанов: Целта на БСП е да има безредици в държавата, за да отидем на предсрочни избори

Цветан Цветанов: Целта на БСП е да има безредици в държавата, за да отидем на предсрочни избори - Tribune.bg
Снимка:

Няма различия със Светия синод, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ

В момента БСП имат една-единствена цел - да неприятности в държавата, да има безредици и да им се сбъдне мечтата - да отидем на предсрочни парламентарни избори и да имат служебен кабинет, който да бъде назначен от президента Радев. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV.

„БСП искат дестабилизация още след приключването на парламентарните избори през 2017г., защото няма как БСП да влезе в управление без служебен кабинет и да бъдат служебно назначени. Ако се задълбочи политическата криза и има невъзможност за съставяне на правителство, служебният кабинет ще управлява достатъчно дълго време”, допълни Цветанов.

Цветанов заяви, че политическа криза ще убие инвеститорския интерес към България, ще намали икономическия интерес и ще увеличи дефицита в бюджета.

Законопроектът за вероизповеданията е внесен с подписите на Цветан Цветанов, лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„От вчерашното гледане в правна комисия, БСП бламираха председателката Корнелия Нинова, защото тя е съвносител и не подкрепиха законопроекта“, коментира Цветанов.

По думите му със Светия синод няма различия.

„Всичко, което беше поставено като тревожност от страна на Светия синод, смятам, че нямаме никакви различия. Правим разграничаване между собствени средства, които се събират от дейност, която осъществява българската църква и това, което държавата за първи път ще направи, за да има субсидии за вероизповеданията в страната. По този начин ще можем да имаме обществен ресурс, който ще се дава от държавата, тези средства ще се контролират как се изразходват. Те са смятали, че контролът ще бъде върху всичко”, заяви Цветанов.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати