Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов призова към обединение за проблемите на хората с увреждания (ВИДЕО)

Политика

Цветанов призова към обединение за проблемите на хората с увреждания (ВИДЕО)

Цветанов призова към обединение за проблемите на хората с увреждания (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Молбата ми към БСП е да спрат да внасят омраза, каза председателят на ПГ на ГЕРБ

Политиката за хората с увреждания да не се прави от една политическа сила, а от цялото 44-то Народно събрание. Този призив отправи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебатите по Законопроекта за хората с увреждания.

„Независимо от политическата ни принадлежност, всички партии трябва да работим заедно за решаването на проблемите на хората с увреждания. Когато държавата е стабилна и има добра събираемост на приходите, можем да си позволим да даваме допълнителни средства. Ето защо в бюджета за 2019 г. са предвидени още 150 млн. лв. за хората с увреждания, като в плана за действие по приемане на законите за хора с увреждания е ясно разписано как тези средства ще бъдат разходвани“, заяви Цветанов.

Той призова опозицията към по-конструктивен дебат.

„Молбата ми към БСП е да престанат да внасят омраза и напрежение. Направете го някъде другаде. Може би имате лични проблеми, всеки има, но не ги изразява в парламента“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

По-късно Цветанов изрази учудване, че Корнелия Нинова и Георги Гьоков от БСП не са присъствали в зала, при положение, че именно Нинова е сред вносителите на законопроекта за личната помощ.

В крайна сметка и двата законопроекта единодушно получиха „зелена светлина“ от пленарната зала.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети