Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов за борбата с трафика на хора: Постигнахме успех със законодателството в тази сфера

Политика

Цветанов за борбата с трафика на хора: Постигнахме успех със законодателството в тази сфера

По повод Европейския ден за борба с трафика на хора младежи от ГЕРБ раздадоха листовки

„Законодателните инициативи, които са реализирани до момента, са достатъчни, защото през последните години със законодателни промени е завишена наказателната отговорност към лица, които осъществяват трафик с цел сексуална и трудова експлоатация.“ Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По повод Европейския ден за борба с трафика на хора младежи от ГЕРБ раздадоха листовки на депутатите от различните парламентарни групи. Цветанов припомни факторите, които създават среда подпомагаща престъплението трафик на хора.

„На първо място е семейната среда, на второ място е тази агресия, за която всички допринасят да бъде увеличавана. Трябва да бъдем позитивни, трябва да бъдем градивни“, призова Цветанов.

„На Европейския ден за борба с трафика на хора искаме да информираме обществото за възможни начини за противодействие на това престъпление. Младите хора трябва да сме двигателят на такива полезни за хората информационни кампании“, сподели председателят на Младежи ГЕРБ-София Ивайло Петков.

„Като млади жени ние сме длъжни да направим ясен призив към дамите, търсещи професионална реализация и по-добри възможности в чужбина, да обръщат внимание на притеснителните сигнали, за да не попаднат във фаталната примка на трафика на хора“, каза на свой ред Йоанна Драгнева от групата на ГЕРБ в СОС.

Според общинския съветник от ГЕРБ-София Михаела Иванов информираният избор е правилният избор. Тя обясни, че във флаерите, които младите хора раздаваха днес в Народното събрание, се съдържа много важна информация за същността на трафика на хора и начините на превенция.

Днес в 17:30 часа младежите от ГЕРБ-София ще раздават флаери и на жителите и гостите на столицата по пешеходната част на бул. „Витоша“. Кампанията ще продължи с кръгли маси в София и Велико Търново съответно на 1 и 2 ноември 2018 г.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати