Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов за БСП: Популистка партия, слаба опозиция с вътрешни противоречия

Политика

Цветанов за БСП: Популистка партия, слаба опозиция с вътрешни противоречия

Цветанов за БСП: Популистка партия, слаба опозиция с вътрешни противоречия - Tribune.bg
Снимка:

Левицата не е в парламента по дебати, важни за обществото, каза председателят на ПГ на ГЕРБ

„Насреща имаме популистка партия. БСП е слаба опозиция с вътрешни противоречия, нямат одобрение на лидера си. От национална гледна точка това не е добре, защото опозицията трябва да е силна, да е градивна.“ Така председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов коментира намеренията на левицата да внесе вот на недоверие на тема здравеопазване. Той присъства на регионалната академия на Жени ГЕРБ – Благоевград, която се провежда в Банско.

„БСП отсъства от българския парламент, от дебатите по важни за обществото теми и закони, какъвто бе Законът за вероизповеданията”, уточни зам.-председателят на ГЕРБ. Той подчерта, че по този законопроект ГЕРБ, БСП и ДПС са съвносители, като с него държавата ще осигури необходимия финансов ресурс, за да се гарантира свободата на вероизповеданията и така да се избегнат всякакви външни влияния. „Народните представители на БСП или не гласуваха, или се въздържаха и така бламираха собствения си лидер Корнелия Нинова”, допълни той.

По думите му през последните 11 години опозицията не предлага алтернативи, а иска да дискредитира управлението, да създава хаос.

„Виждаме една нова тенденция в средите на нашите опоненти – да ни дискредитират по теми, по които доказано сме постигнали успешни резултати", каза още Цветанов. 

Цветанов коментира, че опозицията много често приписва на ГЕРБ своите грехове, заявявайки, че това намира своето потвръждение в казуса с дупката във Варна, за която от БСП твърдят, че Георги Гергов ще получи милиони левове. „Никой не казва как и кога се е случило придобиването на тази дупка. Всичко, което се е случило с този имот, е вследствие на добри хватки, които са извършили от опозицията, за да може той да я купи. Въпросната дупка е „язвата" на Варна, затова е необходимо да я оправим сега, защото след години ще струва още повече", допълни Цветанов. Той добави, че по казуса от ГЕРБ подготвят аргументиран текст, който ще представят пред опозицията.

„Опозицията е креслива, не предлага алтернатива, но обхваща голяма част от медийното пространство. На това ние ще противопоставим добрите политики, които ще продължаваме да реализираме”, каза още Цветанов.

На форума Цветанов коментира още, че очаква за предстоящите избори общественото пространство да бъде залято с фалшиви новини, които ще целят дискредитация на ГЕРБ и припомни огромната манипулация „Костинброд”. „Затова ние ще продължим да правим кампания лице в лице, защото за нас винаги ще останат най-важни срещите с хората”, допълни Цветанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети