Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дойчев: Свалят ли Борисов, да чакат БСП и ДПС на власт чрез "костинбродска" манипулация

Политика

Дойчев: Свалят ли Борисов, да чакат БСП и ДПС на власт чрез "костинбродска" манипулация

Дойчев: Свалят ли Борисов, да чакат БСП и ДПС на власт чрез костинбродска манипулация - Tribune.bg
Снимка:

Не съм чул от десните партии реална програма за управление, заяви политологът

„Нека да приемем, че Бойко Борисов хвърли оставка. Това означава, че всички искания на майките, на тези, които са против високите цени, отиват на кино. Ще се сложи едно правителство на Румен Радев, ще има избори, ще бъдат фалшифицирани с някоя костинбродкса афера, пак ще дойде правителство на БСП и ДПС, отново ще има протести и контрапротести.“ Така политологът доц. Момчил Дойчев коментира пред „Дарик“ протестите.

По думите му се повтарят искания от 2013 година или от „измисления референдум“. „Като политолози знаем, че нито президентската република, нито мажоритарните избори ще решат проблеми“, допълни той.

„За мен това е сценарий за падане на правителството, но без да се извършат необходимите реформи. Отново се връщаме назад. Претендиращите, че са умни и красиви да дадат някакви алтернативи, когато протестират. Аз не съм чул от десните партии реална програма за управление. Политическата незрялост си казва думата“, заяви Дойчев.

Политологът подчерта, че когато човек протестира, той трябва ясно да знае какво иска.

„Гражданската идея се насочва не натам, накъдето трябва, а по второстепенни въпроси и дори по теми, които нямат решения. Аз ще направя аналогия с протестите през 1968 г. във Франция, когато лозунгът беше „бъдете реалисти, искайте невъзможното“. Сега трябва да е обратното – „бъдете невъзможни, искайте реалното“, допълни политологът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати