Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Георг Георгиев за антисемитизма по БНТ: Оскърбление към паметта на милионите невинни жертви

Общество

Георг Георгиев за антисемитизма по БНТ: Оскърбление към паметта на милионите невинни жертви

Георг Георгиев за антисемитизма по БНТ: Оскърбление към паметта на милионите невинни жертви - Tribune.bg
Снимка:

Националният координатор за борба с антисемитизма Георг Георгиев излезе с позиция по повод изказване с антисемитска насоченост по БНТ.

„Като национален координатор за борба с антисемитизма изразявам възмущение от направеното изказване с антисемитска насоченост, излъчено на 23 февруари 2021 г. в предаването „Последният печели“ по Българската национална телевизия“, заявява Георгиев.

Повод за скандала стана цитиране в ефир на думи на американския шахматист Боби Фишер срещу евреите.

„Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите много мразеха в Хитлеровите концентрационни лагери. Никога не е имало газови камери. Това са глупости! Но когато отидете в лагера, там има надпис: Арбайт махт фрай. Но евреите не вярват на това. Те вярват, че вие трябва да свършите цялата работа, а те прибират печалбата. Това е проблемът с евреите“, гласи скандалното изказване.

Ето пълната позиция на Георг Георгиев:

„Езикът на омразата във всички негови форми няма място в българското публично пространство и негова арена не следва да бъде най-гледаното време на национална медия. Антисемитизмът е исторически изключен от традиционно толерантния характер на българите.

Тиражирането на тези, свързани с отрицанието на един от мрачните периоди в човешката история, е оскърбление към паметта на милионите невинни жертви.

Категорично се противопоставям на всеки опит за пренаписване на историята. Незнанието е опасно, а изопачаването и премълчаването на истината имат потенциала да засегнат демократичните ценности, които отстояваме като народ“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Дедо Йоцо Много станахте неуките историци в България,сульо и Пульо се изказват по теми които са им напълно непознати...а по опорки...
24.02.2021 16:51 / Отговор
Георг Ами и Навални е антисемит, а този се закахарир за един цитат. Живеем в свободен свят, и всеки може да си казва мнението. Доколкото знам - Mein Kampf, може да се чете и купува. Няма цензура.
24.02.2021 20:55 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати