Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ за БСП: Не очакваме много от хора, които три пъти фалираха държавата

Политика

ГЕРБ за БСП: Не очакваме много от хора, които три пъти фалираха държавата

ГЕРБ за БСП: Не очакваме много от хора, които три пъти фалираха държавата - Tribune.bg
Снимка:

Ако някой инвеститор прочете "Визия за България" ще запали с 200 километра в час, но не към България

„Не очаквам много от хората, които успяха на три пъти да фалират българската държава, да изядат спестяванията на хората, да познават основите на икономическата теория и фискалните политики. Това искам да обясня на БСП, на техните специалисти и на г-жа Корнелия Нинова - как се формират повечето приходи в бюджета“. Така Александър Иванов от парламентарната група на ГЕРБ отговори на днешните изявления на лидера на БСП Корнелия Нинова за бюджета за следващата година.

„Икономиката расте с 4% средно вече няколко години подред. Средносрочната бюджетна прогноза, внесена от Министерство на финансите, Министерски съвет в Народното събрание вчера доказа, че тази предвидимост и този ръст на икономиката ще ги има и следващите няколко години, въпреки приказките на БСП“, допълни той.

По думите му догодина ще има повече средства за доходите на учителите. Увеличават се и средствата на работещите в бюджетната сфера. Данъчната политика и доброто послание към инвеститорите идва от това, тя да бъде предвидима, каза още Иванов. Според него БСП стряска инвеститорите с призивите за национализация.

„Ако някой инвеститор прочете "Визия за България" ще запали с 200 километра в час, но не към България“, посочи депутатът.

"Когато г-жа Нинова пише алтернативен бюджет, я моля да не пише същата глупост като "Визия за България". Напъните на БСП да обикаля страната и да се среща с 4-5 човека, служебно извикани, не доведоха до нищо“, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати