Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йордан Цонев: Това НС е изчерпано; Цветанов: Изборите не са решение

Политика

Йордан Цонев: Това НС е изчерпано; Цветанов: Изборите не са решение

Йордан Цонев: Това НС е изчерпано; Цветанов: Изборите не са решение - Tribune.bg

Двамата влязоха в разгорещен дебат за политическото бъдеще на страната

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев влязоха в разгорещен дебат за това трябва ли да има предсрочни избори у нас или трябва да се гарантира стабилността и да се продължи по пътя на финансовия растеж, който имаме в момента.

Ако Валери Симеонов остане на власт, от ДПС искат незабавно предсрочни избори. Това обяви заместник-председател на ПГ на ДПС Йордан Цонев в предаването „Панорама“ по БНТ. На въпрос дали ДПС ще ги предизвикат, или те от само себе си ще станат, той отговори така:

„Това ще го видите, както го е виждало обществото досега, когато ДПС реши да прави политически ходове в тази посока. Той посочи и че в декларация на движението е написано, че искат или оставката на Симеонов, или на цялото правителство. По думите му това народно събрание е с изчерпан ресурс.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази притеснение от ултимативния тон в политиката.

„Наблюдавам ултимативен тон от президента Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова. ДПС показваха много по-обективен подход във всичко, което се случва в НС, защото ние не искаме да има тази агресия, това маскарене на политическия опонент, и в момента, когато ДПС отиват към този ултимативен тон, аз съм притеснен. С подобен ултимативен тон, какво правим? Ще трябва да се радикализираме един друг? Това не е полезно за политиката“, посочи Цветанов.

Той се опита да даде и пример с управлението на коалицията БСП – ДПС през 2013 – 2014 година.

Цветанов посочи и добрите икономически резултати, както и че правителството е изпълнило ангажимента с отпускането на 150 млн. лв. Цонев от ДПС обаче го прекъсна с тезата, че средствата не са важни, а е важен моралът. Той посочи, че Симеонов нарича жените кучки, блъска стари жени на границата.

„Властта не може да бъде заложник на един човек“, заяви Цонев.

„Аз не смятам, че има криза, която да е неизпълнение на ангажименти в управленска програма, ангажименти, които са свързани с коалиционното ни споразумение и това е повече едно преекспониране от тези, които са се забързали да идват на власт без обаче да предлагат алтернатива и без да имат необходимата обществена подкрепа“, заяви Цветан Цветанов.

„Повечето средства в страната са факт, когато имаме стабилност в управлението, а не влизане в цикъл избор след избор. Защото това ще доведе до повече разходи, ще доведе до възможността отново да има непрозрачност в управлението при съставяне на едно служебно правителство“, обясни Цветанов.

С него се съгласи и Кирил Вълчев от Дарик радио , който посочи, че няма криза, а медиите вдигат шум. Няма икономическа бедност, няма еко катастрофи, престъпност, войни. България не е в криза – личните кризи се правят обществени, е мнението на Вълчев.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати